Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Bohemians rozdrtili Spartu a ve finále si zahrají s Boleslaví

Sport

  12:57aktualizováno  13:55
PRAHA - Po roční přestávce si druholigoví fotbalisté Bohemians 1905 na halovém turnaji Fortuna Víkend šampionů v libeňské O2 areně znovu zahrají o prvenství. Vítěz premiérového ročníku z roku 2007 dnes v semifinále nečekaně rozdrtil v pražském derby Spartu 7:2 a v odpoledním finále si zahraje s Mladou Boleslaví, která zdolala Liberec 4:1.

Brankář Radek Sňozík této branky litovat nemusel. foto: ČTK

 Převahu měli Vršovičtí také mezi fanoušky, kteří se nakonec dočkali i vytoužené trefy v podání brankáře Sňozíka.

Naopak sparťané byli zklamaní, že svoji loňskou finálovou účast neobhájili. "Pro nás i pro fanoušky je to hodně krutá porážka. Ale Bohemka vyhrála zaslouženě, hrála jednodušeji. Martin Hašek nás upozorňoval, aby to nedopadlo jako včerejší první zápas se Slovanem Bratislava, bohužel jsme se nepoučili," řekl novinářům útočník Jiří Jeslínek.

Také v druhém semifinále uspěl hůře postavený celek ze sobotního programu. Opatrný zápas Liberce s Mladou Boleslaví nabral vyšší tempo až po krásné Sylvestreho střele z dálky, na niž ještě do poločasu navázal Mendy. Stejný hráč po pauze zvýšil druhým gólem v utkání už na 4:0, čestný liberecký úspěch zaznamenal Vulin.

Ještě před finálovým utkání se odehrály zápasy o konečné umístění. Loňský vítěz Vikrotia Žižkov si vylepšila reputaci a porazila Austrii Vídeň. Páté místo získal úřadující český mistr Slavia Praha. Její letenský konkuretn Sparta i přes velký závěrečný tlak Liberec vybojovala bronzovou příčku.

Autoři: ,

Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?
Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?

Zuzana Bergrová, bývalá vrcholová sportovkyně, si pro svého syna doběhla do spermobanky. O životě single mámy píše úspěšný blog „Plody dna: Příběhy...