Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Boleslavi upřel sudí regulérní gól a v Jablonci skončil duel bez vítěze

Sport

  19:49aktualizováno  19:54
PRAHA/JABLONEC - V dohrávce 14. kola nejvyšší fotbalové soutěže remizoval Jablonec s Mladou Boleslaví 1:1. Hosté tak přišli o šanci na třetí místo tabulky před Olomouc a zůstávají nadále čtvrtí, bod za Hanáky a další tři za druhou Spartou. Středočeši vstřelili v úvodu druhé půle i druhý gól, sudí jej ale po chybně odmávaném ofsajdu neuznal. Jablonečtí zůstali na šestém místě.

Jablonec - Ml. Boleslav (Pekhart se raduje z gólu). foto: ČTK

Mladoboleslavští nastoupili oslabeni o zraněné Chramostu, Šírla, Millera a rekonvalescenty Zahustela s Hrdličkou, zatímco domácím chyběl jen zraněný pravý obránce Krajčík. A právě z jeho prostoru hosté bleskově udeřili. Mendy ve čtvrté minutě našel volného Řezníčka, ten si sice míč zpracoval poněkud komplikovaně, ale stejně se vedlo i gólmanovi Špitovi, který snadnou střelu propustil za svá záda.

Odpověď domácích byla blesková. Svého kolegu mezi tyčemi chtěl podpořit i mladoboleslavský Šeda, který se postavil letos do branky poprvé v sezoně. Pekhart v 9. minutě motal za pokutovým územím Rolka, nakonec vypálil z dálky a lehký "šouráček" doprostřed branky skončil k překvapení všech v síti - 1:1. 

Pekhart se v lize trefil již podeváté. A domácí kanonýr mohl ve 12. minutě skórovat znovu, ale po Lafatově uvolnění jeho střelu z několika metrů hosté zblokovali. Oba celky sázely na svoji největší zbraň - ofenzivní hru. Obě obrany ale po úvodních dnech otevřených dveří pracovaly bezchybně a stejně tak se vedlo i oběma brankářům. Šedu tak již nezaskočila ani další střela z dálky, tentokrát z kopačky Vošahlíka.

Jablonec - Ml. Boleslav (Rolko a Lafata).

Úvod druhého poločasu opět patřil hostům. V 55. minutě se podruhé trefil po Kuličově přihrávce Řezníček, ale asistent rozhodčího chybně odmával ofsajd. "Měl to na ose, tohle byla hrubá chyba, nechápu, jak to mohl takto chybně odmávat," divil se ve studiu České televize bývalý prvoligový obránce Václav Drobný.

O minutu později předvedli hosté výborně sehraný rychlý protiútok, na jehož konci vypálil Opiela a míč za zády už překonaného Špita odvrátil z brankové čáry vracející se Piták. Domácí postupem času opět převzali otěže hry do svých rukou a oživení přinesl i příchod střídajícího Haurdiče. Kovaříkova rána ale těsně minula cíl a Lafata po Haurdičově centru nezkrotil míč, takže se ke střele ani nedostal.

Rozhodnout mohl čtvrt hodiny před koncem Pekhart, který hlavičkoval od země k pravé tyči, hosty však skvělým zákrokem zachránil Šeda. Zápas tak nakonec skončil remízou, která pro ligovou tabulku znamená, že Boleslavští zůstali na čtvrtém místě, jejich soupeř na šestém.

14. kolo první fotbalové ligy

FK Baumit Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:1)
Branky: 9. Pekhart - 4. Řezníček. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Chytil. ŽK: Pekhart - Procházka. Diváci: 2362.

Jablonec: Špit - Zábojník, Eliáš (75. Huber), Pavlík, Jablonský - Vošahlík (60. Haurdič), Piták (87. Jarolím), Loučka, Kovařík - Pekhart, Lafata. Trenér: Komňacký.

Mladá Boleslav: Šeda - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Fabián - Mendy, Procházka, Opiela, Táborský (90. Sedláček) - Kulič (90. Kysela), Řezníček (84. Toleski). Trenér: Stanner.

Autoři: ,

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...