Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Borisov doma získal body s AC Milán

Sport

  20:12
PRAHA - Fotbalisté AC Milán možná už dnes večer budou oslavovat postup ze základní skupiny Ligy mistrů. Po remíze 1:1 na půdě běloruského Borisova jim definitivní jistotu dá ale pouze výhra Barcelony v pražském utkání s Viktorií Plzeň, které začne ve 20:45.

AC Milán (Boateng) foto: Reuters

V druhém podvečerním duelu si výrazně vylepšil postupové ambice Petrohrad, který porazil 1:0 Šachtar Doněck, v jehož dresu odehrál celý zápas Tomáš Hübschman.

Milánský klub měl dlouho zápas jasně ve své moci. Ibrahimovic v 22. minutě vybojoval ve středu hřiště míč, postrčil ho k pravé straně, po náběhu do šestnáctky se k němu míč dostal zpět a vyhlášený kanonýr měl dost času k prostřelení gólmana Gutora. Brzy měl k druhé brance blízko Robinho, který stačil obejít i brankáře, ale pak nastřelil tyč.

AC Milán po remíze s Borisovem může už večer slavit postup

Branky: 55. Bressan z pen. -
22. Ibrahimovic. Rozhodčí: Rasmussen (Dán.).

Klidný průběh utkání změnila 55. minuta a penalta, kterou proměnil domácí Renan Bressan. Borisov ucítil šanci na skalp horkého favorita a během několika následujících minut milánská obrana někdy jen s námahou hasila hrozící nebezpečí. Třináct minut před koncem ale byli blíže vítěznému gólu hosté, ovšem Simič dokázal z opuštěné branky odvrátit Boatengovu střelu.

Petrohrad v předchozím souboji na hřišti Šachtaru Doněck uhrál remízu 2:2 a dnešní výhrou 1:0 nad stejným soupeřem si hodně vylepšil postupovou pozici v nejvyrovnanější skupině G. Rozhodnutí přišlo těsně před přestávkou, kdy se trefil belgický obránce Lombaerts.

Hosté, v jejichž základní sestavě nechyběl Hübschman, se po prohře krčí na posledním místě a dvoubodový zisk jim dává už jen malé naděje na postup.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...