Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Brankář Kovář: Dokud šance na postup žije, budeme se rvát

Sport

  22:35
LIBEREC - K senzačnímu postupu do jarní části Evropské ligy jim stačila domácí remíza s Freiburgem. Fotbalisté Liberce však prohráli 1:2 a prožívali obrovské zklamání. "Měli jsme postup na lopatě, a teď se situace otočila o 180 stupňů. Ale dokud šance žije, budeme se rvát," řekl smutný brankář Přemysl Kovář.

Kovář vyráží centr. foto: MAFRA - Bořivoj Černý.

Poslední zápas podzimu v Evropské lize budou hrát Liberečtí v portugalském Estorilu a nemusí jim stačit ani výhra. "Nezvládli jsme to doma, snad to zvládneme v Estorilu," doufá Kovář.

Proč to s Freiburgem doma nevyšlo?
Asi hlavně kvůli naší střelecké nemohoucnosti, nedokázali jsme při šancích dotlačit balon do sítě. Je to velká škoda, celý zápas je nepustíme do žádné pořádné šance a dostaneme dva góly. Doplatili jsme na neproměnění šanci a chyby v obraně.

Mohl jste některému z gólů zabránit?
Při tom prvním jsem se srazil s Fleišmanem a míč spadl na zadní tyč. Při druhém nám prošel do vápna hráč v náběhu a to je těžké bránit. A já jsem se nestihl včas přesunout.

Byl Freiburg lepší než v domácím zápase, který skončil 2:2?
Určitě ano. Držel balon a kombinoval, ale vzadu jsme ho do vyložené šance nepustili. Škoda těch standardek.

V závěru jste dokonce i vy sám podporoval útok.
To k tomu patří, chtěli jsme ještě vyrovnat. Chtěl jsem klukům pomoct, nemá cenu tam jen tak stát. Věřil jsem, že to zvládneme. Do hry navíc přišel Pimpara, to je náš žolík. Rve se, bojuje o všechny balony a nakonec z toho byla i přihrávka na gól. Škoda, že jsme mu víc nepomohli. Šance byly, mrzí mě, že to nevyšlo.

Nemáte dojem, že se od vás odvrátilo štěstí, které jste dosud v Evropské lize měli?
Já bych neřekl. Jdeme do toho pořád s pokorou a trénujeme naplno, aby se od nás štěstí neodvrátilo. Dneska jsme ale doplatili na nemohoucnost.

Věříte, že Sevilla, která má už jistý postup, nevypustí poslední zápas ve Freiburgu? Pak by vám v Estorilu nestačila ani výhra.
Sevilla zatím ukazuje obrovsky široký kádr a já věřím, že se všichni její hráči budou rvát o místo. Mohli by nám pomoct. My se budeme snažit bodovat v Estorilu a uvidíme, na co nám to bude stačit.

Kdyby postup nevyšel, byly by to pro vás hodně zkažené Vánoce?
Byla by to obrovská škoda, protože už jsme sahali po postupu. Ale nechci to takhle zatím hodnotit, máme před sebou ještě zápas v Estorilu. Uděláme pro to maximum a věřím, že se tam ještě můžeme dostat. Proč to nezkusit? Dokud šance žije, budeme se rvát.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!