Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Brückner chystá změny v sestavě.

Sport

  18:56
SEEFELD - Nejméně jednu změnu v základní sestavě chystá trenér českých fotbalistů Karel Brückner pro středeční zápas s Portugalskem na mistrovství Evropy.

Karel Brückner se svými ovečkami vzhlíží k lepším zítřkům foto: ČTK

Kouč to potvrdil před dnešním posledním tréninkem v Seefeldu, odkud se tým ke svému druhému utkání na mistrovství Evropy přesune v úterý ráno do Ženevy. Ke změně sáhne ve středové řadě, do složení obranné čtveřice prý zasahovat nebude.

Výměna útočníka Jana Kollera je podle všeho nepravděpodobná. Národní tým se dnes připravoval na zápas dvakrát, ale pouze jednou na trávníku. Žádné zásadní změny v systému hry jeho mužstva prý však nelze očekávat. "Portugalci hrají v rozestavení 4-3-3 a z toho jasně vyplývá, že na žádné improvizace není čas," naznačil Brückner, že sám od základního rozestavení se zesílenou zálohou a jedním hrotovým hráčem nehodlá ustoupit.

Prozradil však, že v ofenzivě sáhne ke změně. "Pravděpodobně tam bude nějaká ta změna, a to s ohledem na Portugalce a také abychom rozložili síly na více hráčů," řekl trenér a současně potvrdil, že v zadních řadách výměny nechystá. "Do obranné čtveřice sahat nebudeme," uvedl Brückner.

Protože se dá předpokládat, že na hřiště pošle i Jana Kollera, pak vše nasvědčuje tomu, že hrát nebude David Jarolím a do hry se dostane buď Marek Matějovský, nebo Milan Baroš. Do Ženevy vyrazí kompletní tým už včetně uzdraveného Zdeňka Pospěcha z innsbruckého letiště v úterý ráno, od 18:00 čeká mužstvo v Ženevě oficiální trénink. Zápase se hraje ve středu ve stejnou dobu.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...