Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Budějovice zesměšnily Brno na jeho hřišti

Sport

  18:15
BRNO - České Budějovice opustily poslední příčku ve velkém stylu. Dnes deklasovaly trápící se Brno na jeho půdě 3:0. Na dno ligové tabulky tak opět spadl tým Bohemians Praha, který dnes prohrál v Plzni 3:2.

Boj na Žižkově mezi domácí Viktorkou a Budějovicemi. foto: ČTK

1. FC Brno - SK Dynamo České Budějovice 0:3 (0:1)

 Branky: 62. z pen. a 90.+2 Doležal, 27. Mezlík.
Rozhodčí: Matějek - Čecháček, Kovařík. ŽK: Šural, Dostálek (oba Brno). Diváci: 3111.

Hlubokou herní krizi fotbalistů Brna podtrhla na domácím trávníku ostudná porážka s Českými Budějovicemi 0:3. Vedoucí branku hostů vstřelil brněnský odchovanec Mezlík, druhý gól přidal po změně stran z penalty Doležal a tentýž hráč v nastavení skóre uzavřel. Budějovice získaly teprve druhé vítězství v letošním ročníku a z plného bodového zisku se radovaly po třinácti zápasech. Brňané odehráli většinu utkání v herní křeči a v závěru se už nezmohli na vážnější odpor.

Po devítiměsíční přestávce se vrátil do brněnské sestavy uzdravený obránce Trousil, ale ani přítomnost kapitána týmu psychicky příliš nepomohla. Domácí fotbalisté pokračovali v matných výkonech posledních deseti kol.

Sparta Praha - Slovan Liberec 2:0 (1:0)

 Branky: 23. Holenda, 68. Kadlec.
Rozhodčí: Kocourek - Filípek, Kubáň. ČK: 8. Kelič (Liberec). ŽK: Wilfried, Zeman - Papoušek, Blažek, Dočkal, Vácha, Liška. Diváci: 9209.

Sparťanští fotbalisté porazili Liberec 2:0 a nejméně do neděle se probojovali na třetí místo, kde mají tříbodovou ztrátu na vedoucí Teplice. Hosté hráli od osmé minuty v deseti bez vyloučeného Keliče. Sparťané, kteří nastoupili bez čtyř hráčů obvyklé základní sestavy, prodloužili sérii ligových zápasů bez prohry na osmnáct.

Na Letné se diváci nenudili už od výkopu. Sparta se snažila rychle strhnout na svou vedení, hosté zase odmítali obvyklý styl sparťanských soupeřů zakopat se u své šestnáctky a pouze bránit. Oboustranně svižný fotbal ale načas utnula už osmá minuta, kdy Kelič v pozici posledního obránce stáhnul pronikajícího Holendu a rozhodčí Kocourek ani na okamžik neváhal a libereckému stoperovi ukázal červenou kartu.

SK Kladno - Bohemians 1905 1:2 (0:1)

Branky: 86. Zachariáš - 42. Cseh, 90+1. Slezák.
Rozhodčí: Možíš - Mencl, Drastik. ŽK: Zoubele - Cseh, Róth. Diváci: 3122.

V první minutě nastaveného času rozhodli fotbalisté Bohemians 1905 o své výhře nad Kladnem. V dramatickém závěru sice Kladno čtyři minuty před koncem vyrovnáním Michala Zachariáše odpovědělo na vedoucí gól Martina Cseha, přesto Bohemians o druhé vítězství za sebou nepřišli. Jejich hrdinou se stal střídající veterán Dalibor Slezák, který rozhodl o triumfu "klokanů" v první minutě nastaveného času.

Kladenští na pražské Strahově, kam se museli přesunout kvůli chybějícímu vyhřívanému trávníku na vlastním stadionu, tak prohráli už popáté za sebou.

1. FK Příbram - 1. FC Slovácko 2:0 (1:0)

 Branky: 7. Huňa, 58. Hušbauer.
Rozhodčí: Jílek - Zlámal, Ubias. ŽK: Hušbauer, Pleško - Kordula, Kubáň. Diváci: 2932.

Fotbalisté Příbrami potvrdili, že v letošní sezoně na vlastním stadionu body neztrácejí. Dnes porazili Slovácko 2:0 a připsali si pátou výhru ze sedmi domácích zápasů.

Středočechy poslal do vedení kapitán Daniel Huňa, v druhé půli zvyšoval svým premiérovým gólem v nejvyšší soutěži Josef Hušbauer.

FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 3:2 (1:0)

 Branky: 3. Horváth, 66. Rajtoral, 88. Rada - 79. a 86. Jeslínek. Rozhodčí: Drábek - Hojsík, Jiřík. ŽK: Lecjaks, Ševinský, Limberský - Zoubek, Horáček, Modeste, Kincl. ČK: 28. Lecjaks, 76. Daněk. Diváci: 3835.

Fotbalisté Plzně porazili Bohemians Praha 3:2, přestože hráli více než 15 minut pouze o devíti. Po poločase sice Viktoria držela vedení 1:0, ale přišla již o prvního vyloučeného hráče Lecjakse. Ve druhé půli zvýšil Rajtoral na 2:0. V 76. minutě ale musel předčasně do kabiny i brankář Daněk a hosté dvojnásobnou přesilu zužitkovali dvěma trefami Jeslínka k srovnání skóre. Infarktový závěr ale dokonal v 88. minutě přesnou hlavičkou Rada, a zajistil tak Plzni zisk tří bodů. Západočeši navíc již osmkrát v řadě neprohráli.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!