Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Buřtguláš ze Sparty lepší než suchý rohlík ze Slavie

Sport

  23:54
PRAHA - Když jsem onehdy psal, že výkon Železných zanechává na jazýčku sparťanského gurmána mírnou pachuť, ještě jsem netušil, že půjde o kulinářský standard.

Horváth spasitelem. foto: ČTK

Ani v zápase s Českými Budějovicemi tomu totiž nebylo jinak. Z kuchyně se line libá vůně zvěstující orgiastický hodokvas, apak vám na stůl přinesou buřtguláš.


Nic proti, zasytí, ale že bych jej musel každý týden? Na chuti také nepřidá, když vidíte kuchtíka Kuliče, jak celý poločas zoufale hledá sporák. A to nám ještě chtěl budějovický kazisvět Šíma hodit do buřtguláše vlas! Přiznejme si to, ke Grand restaurantu pana Septima máme ještě hodně daleko.


Sešívání bufeťáci jsou na tom ale o poznání hůře. Jejich baletky jim tentokrát naservírovaly suchý rohlík bez párku. No, alespoň mají jasno v tom, kdo může za opětovné nezískání titulu. Štafetu po Košťálovi přebírá Kalivoda.


Dosud jsem netušil, kolik je v naší vlasti anglofilů, kteří by na fanoušky tasili hned Excalibur.  Až po derby. Sportovní komentátoři konečně našli po SSSR další vzor. Snad si z Albionu vezmou příklad také sami a ubude expertů, jejichž slovní projev tvoří z 90 % fráze a z 10 % holé věty, neboť jim při souvětí hrozí mozková příhoda.


A víte, že pořadatelé rádi svlékají Otu Černého do slipů?


Autor (32) fandí Spartě již od prenatálního věku. Jeho předci byli sparťané a budou jimi i jeho potomci.

Autoři: