Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Byl to silný protivník, řekl Hiddink

Sport

  10:55
VÍDEŇ - Ruský trenér Guus Hiddink přiznal, že jeho tým na Španělsko znovu neměl. Podobně jako ve skupině prohrál s týmem z Pyrenejského poloostrova i v semifinále Eura tříbrankovým rozdílem.

Aršavin se do hry moc nedostal. foto: ČTK

"Prohráli jsme s úžasným španělským týmem. Jejich záměrem bylo nás unavit a v druhém poločase jsme nebyli schopni tomu zabránit. Střetli jsme se s opravdu silným protivníkem, který si zasloužil vyhrát," uvedl Nizozemec na ruské lavičce.

Souhrn utkání  (video)

Vystoupení svých svěřenců na turnaji ale hodnotil pozitivně. "Jistě, jsem zklamaný výsledkem, na to, čeho jsme dosáhli, však můžeme být pyšní. Třetí místo na šampionátu je neskutečný úspěch," dodal Hiddink.

Španělský kouč Luis Aragonés zářil spokojeností. "V prvním poločase bylo velmi těžké uvolnit se a prosadit se. Po pauze jsme se našli. Myslím, že druhý poločas byl z naší strašně opravdu mimořádný a neobyčejný," pochvaloval si nejstarší kouč na turnaji.

Myšlenkami už mířil k nedělnímu finále, kde mu bude chybět zraněný kanonýr David Villa. "Stojí proti námi protivník zvaný Německo. To bude obrovsky těžký úkol. Bude to velmi zajímavé," dodal Aragonés. Na první španělské finále na velké akci od roku 1984 se těšil i záložník Andrés Iniesta. "Je to neuvěřitelné, že jsme postoupili tak daleko. Finále proti Německu pro mě osobně bude největším zápasem v životě," uvedl.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!