Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Bývalý reprezentantační obránce Šírl napadl v divizi sudího pěstí po vyloučení

Sport

  15:12
Bývalý fotbalový reprezentant Radek Šírl inzultoval v utkání divize C rozhodčího. Zápas jeho týmu Zbuzan proti Vysokému Mýtu byl za stavu 0:1 předčasně ukončen a šestatřicetiletému domácímu hráči hrozí trest.

Radek Šírl ještě v dresu Bohemians 1905. foto: MAFRA

V 36. minutě dostal Šírl červenou kartu za napadení soupeře, do kterého v přerušené hře nejprve vrazil rukama a ležícího hráče poté ještě nakopl. Po vyloučení strčil do asistenta rozhodčího a hlavního zezadu udeřil pěstí do hlavy, až upadl na zem.

Podle zápisu o utkání se Šírl neuklidnil ani poté a při odchodu ze hřiště sudímu ještě vyhrožoval. „Já si na tebe počkám, já ti ji napálím opravdu, ať máš důvod to ukončit,“ citoval ho v zápisu hlavní rozhodčí Matěj Cichra.

„Ležícího soupeře nakopl do oblasti stehna. Po udělení ČK strčil oběma rukama zepředu do hrudi AR2 (asistent rozhodčího Patrik Gunitš) a následně zezadu prudce udeřil zaťatou pěstí R (hlavní rozhodčí Matěj Cichra) do hlavy do oblasti spánku, ucha, což zapříčinilo pád R na zem. Tudíž došlo k inzultaci R,“ píše se v zápise o utkání.

Za Zbuzany v divizi C hrají i další bývalí prvoligoví fotbalisté Radek Dosoudil, Mario Lička nebo Marek Kincl. Po 11 kolech patřilo středočeskému nováčkovi v tabulce páté místo.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!