Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Čech jako kapitán Chelsea: Je to pocta

Sport

  18:14
LONDÝN/PRAHA - Dva důvody k radosti měl po úterním prvním zápase fotbalové Ligy mistrů brankář Chelsea Petr Čech. Ve vstupním utkání do soutěže jej potěšila výhra 2:0 nad Leverkusenem, milým bonusem pro něj bylo i to, že podruhé v kariéře a poprvé v soutěžním zápase šel na hřiště jako kapitán londýnského klubu. Čech si tak zápas na Stamford Bridge mohl užívat se vším všudy.

Cheslea Petr Čecha a Leverkusen Ballack. foto: Reuters

Sám považuje za velkou čest, že Chelsea vedl s kapitánskou páskou. "Beru to jako obrovské osobní ocenění. Je veliká pocta být kapitánem jednoho z nejlepších týmů na světě, navíc v Lize mistrů. Lépe to snad ani dopadnout nemohlo. Chytil jsem dvě šance, vyhráli jsme 2:0. Prostě parádní zápas se vším všudy," uvedl Čech na svých internetových stránkách.

Kouč Chelsea André Villas-Boas na Čecha jako lídra týmu vsadil poté, co proti Leverkusenu nemohli nastoupit tradiční kapitán John Terry ani jeho zástupci Frank Lampard a Didier Drogba. Kapitána Čech v Chelsea dělal před úterním duelem jen jednou, v přípravném utkání proti Crystal Palace. "Jsem tady služebně jeden z nejstarších, tak trenér určil kapitánem mě," vysvětlil brankář.


Zápas si vychutnal poté, co v minulých týdnech zůstal na marodce s poraněným kolenem a zmeškal i zářijový dvojzápas reprezentace proti Skotsku a Ukrajině. O víkendu ale Čech už odchytal vítězný zápas proti Sunderlandu, v úterý si připsal i čisté konto v LM proti bundesligovým vicemistrům.

V přímém souboji tak Čech vyhrál nad reprezentačním spoluhráčem Michalem Kadlecem, zadákem Bayeru. "Mluvili jsme spolu jen před zápasem a krátce po jeho skončení, když jsme si vyměnili dres. Ale on pak šel na dopingovou kontrolu a zdržel se tam, takže nebyl čas se na chvíli potkat," řekl Čech.

Proti německému týmu se blýskl, když zasáhl proti jeho dvěma slibným příležitostem. "Byl to důležitý vstup do soutěže a cením si výsledku i kvůli tomu, že Leverkusen byl nepříjemný soupeř. Ale vyhráli jsme, navíc vzadu s nulou. Určitě je to pozitivní a dodá nám to sebevědomí do nedělní bitvy s Manchesterem United," připomněl Čech blížící se anglický šlágr s obhájcem ligového titulu.

Autoři: ,