Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Čech na úvod sezony vyhrál s Chelsea anglický Superpohár

Sport

  18:46
LONDÝN - Český brankář Petr Čech zahájil novou sezonu ziskem anglického Superpoháru. Fotbalisté Chelsea dnes ve Wembley porazili ligového šampiona a obhájce trofeje Manchester United 4:1 po penaltovém rozstřelu, když v normální hrací době skončil zápas 2:2.

Tim Cahill doráží na Petra Čecha. foto: www.skysports.com

Jedním z hrdinů se stal právě Čech, který v rozstřelu chytil pokus Ryana Giggse do středu branky a špatně kopnutou penaltu Patrice Evry, navíc byl blízko chycení i třetí penalty. Napravil tak lehké zaváhání z úvodu zápasu, kdy ho nepříliš tvrdou střelou z 22 metrů překonal Nani. Čech však měl částečně zakrytý výhled.

Chelsea po změně stran zápas otočila. Nejprve se prosadil hlavou stoper Ricardo Carvalho a následně po rychlém brejku a přihrávce Didiera Drogby prostřelil nejistého Bena Fostera v brance Manchesteru Frank Lampard. Jenže v nastaveném čase utekl Wayne Rooney a přehodil vybíhajícího Čecha. Zařídil tak penaltový rozstřel.

V něm hráči Chelsea s chladnou hlavou své pokusy proměňovali a Čech naopak soupeře znervózněl. Chelsea tak Manchesteru oplatila penaltovou porážku z finále Ligy mistrů 2008 a počtvrté v historii získala Superpohár. Naopak Manchester jako nejúspěšnější tým soutěže přišel o možnost pozvednout trofej nad hlavu potřetí za sebou a poosmnácté v historii.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!