Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Čech si při rozích nestaví obránce k tyči kvůli trenérovi

Sport

  17:16
LONDÝN - Fotbalový brankář Petr Čech v posledních pěti zápasech londýnské Chelsea dostal hned čtyři góly po centrech z rohového kopu, sám však odmítá, že by na tom měl zásadní vinu. Odborníci mu sice vyčítají, že si při rohových kopech nestaví spoluhráče k tyči, Čech se však údajně jen řídí příkazy trenéra Luize Felipeho Scolariho.

Petr Čech při tréninku Chelsea před zápasem s Bordeaux. foto: ČTK

"Způsob a organizaci bránění při standardních situacích určuje hlavní trenér," uvedl Čech na svých oficiálních stránkách v reakci na dotazy fanoušků, proč při rozích nevyužívá možnost postavit si obránce k tyči.

Na konci prosince po remíze 2:2 s Fulhamem, který vyrovnal v závěru právě po rohovém kopu, přitom trenér Chelsea Scolari označil za viníka právě Čecha s tím, že má na starost koordinaci obrany. "Udělal jsem z Petra vládce v pokutovém území a on má právo rozhodovat, kdo koho bude bránit. Při vyrovnávacím gólu byl ale uprostřed vápna úplně volný hráč. To bylo neuvěřitelné," uvedl tehdy Scolari.

Čech si po sérii špatných výkonů zlepšil náladu alespoň sobotním vítězstvím 2:1 nad Stoke. Jednalo se však o hodně vydřené tři body, které až v nastaveném čase vystřelil Frank Lampard. "Vítězný gól sice byl připsán Lampardovi, ale dal ho spíše Michael Ballack, který Frankovu střelu tečoval do sítě. Kdyby ji netečoval, myslím si, že by ji brankář možná měl," uvedl český gólman.

Čech si cenil hlavně toho, že mužstvo o výhru bojovalo do posledních vteřin. "Určitě bych vyzdvihl, že jsme nesložili zbraně a že jsme bojovali až do konce zápasu. Celé utkání jsme měli řadu šancí, ale až v závěru jsme protrhli střeleckou smůlu," dodal.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!