Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Čech už zase chytal

Sport

  23:09
LONDÝN - Petr Čech prožil v dnešním utkání proti fotbalistům Wiganu smolný návrat do branky Chelsea, v níž stál naposledy 1. března. Český gólman inkasoval v druhé minutě nastavení a po remíze 1:1 ztrácí Chelsea čtyři kola před koncem Premier League na druhém místě tabulky na vedoucí Manchester United pět bodů.

Čech už chytal ostrý zápas. foto: ČTK

Čech nastoupil do zápasu se speciálním krytem brady, jenž doplnil jeho tradiční ragbyovou helmu, kterou nosí od předloňského zranění lebky.

Český reprezentační gólman utrpěl předminulou neděli při srážce se spoluhráčem na tréninku na tváři a bradě velkou tržnou ránu, kterou mu při dvouhodinové operaci lékaři sešili několika desítkami stehů. Předtím Čecha vyřadilo na měsíc zranění kotníku.

Jako tradičně v zápasech Chelsea proti outsiderům neměl Čech po většinu zápasu příliš práce. V permanenci byl naopak jeho protějšek Kirkland, jenž zlikvidoval množství šancí domácích hráčů včetně několika vyložených a nestačil jen na Essienovu umístěnou střelu z 55. minuty.

Svěřenci Avrama Granta se poté marně snažili přidat pojišťovací druhý gól a za svou střeleckou nemohoucnost zaplatili. První varování v podobě obrovské šance Sibierského ještě v 88. minutě díky svému nejlepšímu zákroku v utkání zlikvidoval Čech, proti Heskeyho střele z bezprostřední blízkosti v druhé minutě nastavení však už byl bez šance.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...