130 let

Čech po zápase s Tureckem. | foto: AFP

Čech věří Scolarimu

Sport
  •   14:26
LONDÝN - Brankář londýnské Chelsea Petr Čech věří, že nový trenér Luiz Felipe Scolari je mužem na pravém místě, který dokáže vrátit klubu nedávné úspěchy. V minulé sezoně poprvé po čtyřech letech nezískali "blues" pod vedením trenéra Avrama Granta ani jednu trofej.

Scolari, který dovedl v roce 2002 Brazílii k titulu mistrů světa, vedl dnes první trénink od chvíle, co po Euru 2008 skončil u portugalské reprezentace a stal se koučem londýnského celku. "Pan Scolari vyhrál mistrovství světa a všude, kam přišel, byl úspěšný, takže doufám, že dokáže úspěch přenést i na Chelsea," řekl Čech Sky Sports News.

"Máme silný tým a silného trenéra a jsem si jistý, že budeme opět bojovat na všech frontách," doplnil český brankář. Čech také považuje za velmi důležité, aby si jeho klub udržel Franka Lamparda, o kterém se spekuluje v souvislosti s výměnou do Interu Milán.

 "Je vždycky těžné nahradit někoho, kdo dá dvě sezony po sobě přes dvacet gólů z pozice záložníka. Frank stále vyjednává a doufejme, že se  rozhodne dobře, protože hráč takových kvalit tady má místo vždycky jisté. Lampard byl klíčovým hráčem Chelsea od okamžiku, co poprvé oblékl její dres," prohlásil Čech.

Autor: ČTK
  • Mohlo by vás zajímat