Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Čechův návrat se blíží

Sport

  21:58
LONDÝN - Fotbalový reprezentant Petr Čech by se mohl vrátit do branky Chelsea po zranění v obličeji nečekaně brzy už v pondělním utkání anglické ligy s Wiganem. Jeho návrat do sestavy zřejmě urychlí potíže italského gólmana Carla Cudiciniho, jenž kvůli zraněnému stehennímu svalu možná přijde o zbytek sezony.

Cudiciniho problémy zřejmě uspíší Čechův návrat mezi tři tyče. foto: ČTK

"Petrův stav se zlepšuje, čekáme na vyjádření našich lékařů. Až zjistíme co a jak, budeme moudřejší," řekl novinářům kouč Avram Grant po nedělním tréninku, který už Čech absolvoval podle agentury Reuters se speciální ochrannou maskou.
Další příležitostí k návratu by pro Čecha, který začal znovu s tréninkem ve čtvrtek, mohl být čtvrteční zápas s Evertonem.

Český gólman utrpěl velkou tržnou ránu na tváři a bradě při střetu se spoluhráčem na tréninku. Při dvouhodinové operaci mu ji lékaři
sešili několika desítkami stehů a spekulace britských médií hovořily až o několikaměsíční nucené přestávce. Čech chytal naposledy 1. března, pak si poranil kotník, a když se zotavil, přišlo další zranění.

Pokud nebude připraven nastoupit proti Wiganu, postaví se mezi tyče Portugalec Hilário, který vystřídal zraněného Cudiciniho v úterním čtvrtfinále Ligy mistrů s Fenerbahce Istanbul. Na lavičku by se posadil čerstvě osmnáctiletý velšský brankář Rhys Taylor.

"Carlo je mimo hru. Tohle zranění si vyžádá tak čtyři týdny klidu, možná i pět," prohlásil izraelský trenér.

Autor:

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...