Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Češi prohráli s Portugalskem

Sport

  19:58
ŽENEVA - Druhá runda zápasů v základních skupinách Eura odstartovala, stejně jako v sobotu, i tentokrát u toho byli Češi na trávníku i na tribunách. Trenér Brückner udělal oproti úvodnímu zápasu se Švýcarskem dvě změny. Kollera nahradil Baroš a Jarolíma Matějovský.

Cristiano Ronaldo před brankářem Petrem Čechem. foto: Lidovky.cz

Úvod utkání se nesl v poměrně útočném duchu a jako první lovil míč ze sítě brankář Čech. Hned v deváté minutě po průniku Ronalda nechala obrana českého gólmana na holičkách a míč do sítě napotřetí dostal Deco. Češi ale nesložili zbraně a vyrovnali poměrně záhy. Velmi aktivní Sionko si naskočil na roh a hlavou vyrovnal. Zatímco před tím pískali portugalští fanoušci na Čechy, že se nepřipojili k mexickým vlnám, nyní to bylo naopak.

Hra poté trošku ubrala na spádu, na obou stranách se kazilo a obrany dominovaly nad útokem. Portugalci zkoušeli střelbu z dálky, ale Čech byl jistý. Na druhé straně byla patrná snaha o rychlé brejky po stranách, ale většinou neuzrály až do zakončení.

Druhá polovina byla zpočátku hodně opatrná. Více se směrem dopředu tlačili Portugalci. Po hodině hry se za svou aktivitu dočkali zaslouženého ovoce. Deco svému parťákovi Ronaldovi vrátil asistenci na první gól, když nejlepší hráč utkání po jeho přiťuknutí poslal z voleje nechytatelnou střelu do Čechovy sítě.

Trenér našeho týmu se odhodlal ke střídání, která přinesla do týmu nový náboj, ale potřebnou kreativitu už nikoliv. Češi se dostávali do šancí jen ztěžka a hlavička Baroše vedle branky byla jen čestnou výjimkou, protože jinak jsme hrozili pouze po rohových kopech.

Ani závěrečný nápor Čechů nepřinesl velké šance, natož pak vyrovnání. Udeřilo tak na druhé straně, když definitivně rozhodl střídající Quaresma po skvělém pasu od Ronalda.

Portugalsko podruhé vyhrálo a jde za postupem, Čechy ještě čeká boj, dnes se zlepšili herně, ale paradoxně odcházeli poraženi.

Výsledek:

Česká republika - Portugalsko 1:3 (1:1)

Branky: 17. Sionko - 8. Deco, 63. Ronaldo, 90.+1 Quaresma. Rozhodčí: Vassaras - Bozatzidis, Saraidaris (všichni Řec.). ŽK: Polák - Bosingwa. Diváci: 29.016.

Sestavy:

ČR: Čech - Grygera, Ujfaluši, Rozehnal, Jankulovski - Polák, Galásek (73. Koller) - Sionko, Matějovský (68. Vlček), Plašil (85. Jarolím) - Baroš. Trenér: Brückner.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!