Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Češi v pohárové Evropě dál tápou

Sport

  22:20
PRAHA - Ani jeden vstřelený gól od českého týmu. To je dnešní smutná bilance pohárového vystoupení našich zástupců. Sparta se Slavií se rozešli se soupeři bez branek. Baník na domácí půdě dokonce prohrál 0:1.

Svěrkoš se neprosadil. foto: ČTK

Týmu Ostravy se po třech letech návrat do pohárové Evropy nepovedl a v úvodním utkání Poháru UEFA dnes na Bazalech podlehl Spartaku Moskva 0:1. Baník znovu neubránil standardní situace a inkasoval v 56. minutě, kdy si vlastní branku dal Bolf, který rozjásal zhruba stovku fanoušků v hostujícím sektoru. Rizikové utkání proběhlo hladce bez jakýchkoliv excesů v hledišti.

Pouze bezbrankovou remízu uhráli fotbalisté Slavie Praha v domácím zápase 1. kola Poháru UEFA s rumunským celkem FC Vaslui. Proti soupeři, který se do soutěže dostal z Poháru Intertoto, byli domácí lepším týmem, ale zklamali v koncovce. Především ve druhém poločase slávisté hosty doslova sevřeli, ale houževnatou obranu s brankářem Kuciakem se jim překonat nepodařilo. Odveta se hraje v Rumunsku za čtrnáct dnů.

Podobně se dařilo i jejím letenský rivalům. Sparta v Záhřebu potvrdila dobrou defenzivu, ale ani její ofenzivní hráči se neprosadili, a tak vybojovala v podstatě nejlepší výsledek.

Výsledky:

Baník Ostrava - Spartak Moskva 0:1 (0:0)

Branka: 56. Fathi. Rozhodčí: Stavrev - Kirovski, Krstevski. ŽK: Řezník - Kováč, Bystrov. Diváci: 12.120

Slavia Praha - SC Vaslui 0:0

Rozhodčí: Paniašvili - Mikeladze, Čigogidze (všichni Gruz.). ŽK: Suchý, Belaid, Černý - Temwanjera, P. Jovanovič, N'Doye. Diváci: 7781.

Dinamo Záhřeb - Sparta Praha 0:0

Autor:

Tajný trik na intimní hygienu v létě
Tajný trik na intimní hygienu v létě

Na trhu s intimní kosmetikou již existuje tolik produktů, ze kterých si můžeme vybrat: gely, emulze, pěny... My vám však pomůžeme s výběrem. Naše 3...