Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Česká dvacítka se pokusí překvapit Brazílie, vítěz si zajistí postup

Sport

  14:33
PRAHA - VIDEO Po úspěšném vstupu do světového šampionátu a výhře 2:1 nad Austrálií čeká dnes českou fotbalovou dvacítku ve druhém utkání skupiny E výrazně těžší soupeř. Mladé reprezentanty prověří večer v egyptském Port Saídu největší favorit turnaje Brazílie, která na úvod smetla Kostariku 5:0. Trenér Jakub Dovalil plánuje v sestavě až pět změn.

Brazilská radost. foto: ČTK

Souboj českého celku, který obhajuje senzační stříbrné medaile z Kanady, s Brazilci patří k tahákům úvodní části šampionátu. Brazilská hra se točí kolem ofenzivní trojice Douglas, Giuliano a Alan Kardec, který dal Kostarice dva góly.

BRAZÍLIE VS. KOSTARIKA 5:0:

Český trenér Jakub Dovalil přiznal, že proti Austrálii jeho svěřenci nepředvedli ideální výkon. Sestavu však hodlá pozměnit především proto, že hned pět českých hráčů dostalo v neděli žlutou kartu a před utkáním s Brazílií jsou ohroženi druhým napomínám a následným jednozápasovým trestem.

Úvodní duel navíc kvůli zdravotním potížím nedohráli Vácha se Zemanem. Utkání začíná v 18:45, přímým přenosem jej odvysílá ČT4.

Autor:

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...