Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

46.
Začal druhý poločas, u míče jsou Češi.
21:36
Petr Závozda
V prvním poločase rozháraný výkon, mužstvu chybí playmaker. Některé momenty a nasazení jsou fajn. Jenže ambice by měly být větší.
21:35
Dana Zárubová
Kadeř podle očekávání skvělej! Ale z kterého klobouku vytáhl do sestavy Jarolím muže s číslem 3 (Lukáš Droppa), fakt nechápu.
21:34

Rozhodčí Nijhuis ukončil první poločas, Češi jej po gólu Michaela Krmenčíka z 11. minuty vedou 1:0.

  • Michael Krmenčík se raduje ze svého prvního reprezentačního gólu. Přihlíží...

    Michael Krmenčík se raduje ze svého prvního reprezentačního gólu. Přihlíží Jaromír Zmrhal. / Autor: ČTK

45+1.
Zřejmě poslední akce prvního dějství, když Aleesami vypálil z dálky. Vaclík se jen ohlédl, zkontroloval dráhu balónu, protože věděl, že tenhle pokus ho absolutně nemůže ohrozit. Míč letěl vedle.
45.
Rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
21:31
Milan Rokos
Krmenčík mohl být za hvězdu, snad mu to tam ještě spadne. Zatím výbornej výkon, ještě že se Jarolímovi nepovedlo přesvědčit k návratu daňovýho únikáře Lafatu...
43.
Důležité
A opět šance Krmenčíka. Velice špatně to udělali Norové v rozehrávce, Dočkal odcentroval do vápna na hlavu Krmenčíka, jenž poslal míč z bodu pro penaltu nad bránu.
42.
Důležité
Češi mohli po rychlé akci přidat druhý gól. Kadeřábek se parádně uvolnil na pravé straně, vtrhl do pokutového území, přihrál míč pod sebe Krejčímu, ten ještě posunul míč do ideální pozice Krmenčíkovi, ale tomu míč nesedl a levačkou míč poslal daleko mimo bránu.
38.
Tettey našel skulinku mezi dvěma Čechy a prostrčil balón na Elabdellaouiho. Ten vrátil míč do šestnáctky, ale žádný z jeho spoluhráčů se do zakončení nedostal. Jeden podklouzl, druhého Češi zblokovali, třetí pálil vedle...
37.
Elabdellaoui přihrával Henriksenovi, ten o míč zakopl, spadl... a bylo po vzrušení.
21:22
Dana Zárubová
Nejsem si jistá: vědí Jarolímovi svěřenci, že cílem utkání nebylo dát konečně první gól, ale taky vyhrát?!
34.
Důležité
Norové měli solidní šanci na vyrovnání! Johansen vypálil bez přípravy, Vaclík se proletěl vzduchem, míč nezkrotil, ale naštěstí pro český tým Johansenův pokus skončil vedle.
33.
Po další norské standardce, kterou rozehrál Johansen, vypálil Elabdellaoui. Ale tribunami se rozezněl posměch, tahle rána, jež letěla vysoko nad.
31.
Brankáře Jarsteina trochu rozptyloval Krmenčík a norský gólman zpackal výkop, jenž skončil v autu.
29.
Norové měli standardku, kterou rozehrál Johansen. Vacík vyběhl, vyskočil a míč byl jeho. Bryskně pak rozehrál a nákop na rozběhnutého Krejčího nevypadal vůbec marně. Jenže český záložník balón nezpracoval ideálně a záhy byl v norské moci.
27.
A zase Berget, tentokrát se prosmýkl napravo, ale jeho střela, tentokrát přízemní, letěla vedle levé tyče.
25.
Berget pláchl po levé straně, nerozpakoval se a z dálky vypálil. Míč skončil nad břevnem.
21:12
Dana Zárubová
Vypadá to, že se naši hoši tím gólem nějak vyčerpali. Nechat Nory hrát by se mohlo nevyplatit.
24.
Žlutá karta
Je tu první žlutá karta zápasu, vidí ji Haitam Aleesami. Šikovně to udělal Pavel Kadeřábek, který nabral rychlost, měl kolem sebe hodně místa, nastavil tělo před hostujícího Aleesamiho.

Nepřehlédněte

Branky: 11. Krmenčík, 47. Zmrhal - 86. King.
ŽK: Dočkal - Aleesami
Sestava Česka: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Sivok, Novák - Hořava, Droppa (81. Pavelka) - Krejčí (86. Skalák), Dočkal, Zmrhal - Krmenčík (81. Schick).
Sestava Norska: Jarstein - Elabdellaoui, Hovland, Forren, Aleesa - Skjelbred (50. Dahli), Tettey, Johansen, Berget (71. T. Elyounoussi)¨- Henriksen (60. Diomandé) - King.
Rozhodčí: Nijhuis – Van de Ven, Schaap (všichni Nizozemsko)