Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Český fustal smutní. Šéf Sparty Větrovský po kolapsu prohrál boj o život

Sport

  22:33
PRAHA - Takřka dva měsíce bojoval Zdeněk Větrovský, prezident futsalové Sparty, o život po náhlém kolapsu během prvoligového zápasu s Plzní. V neděli ale klub uveřejnil smutnou zprávu: Větrovský ve věku 74 letech zemřel.

Zdeňka Větrovského oživovali už v hledišti foto: Repro ČT

Bylo úterý 5. září, futsalová Sparta, jež před novou sezonu odstartovala ambiciózní projekt a přivedla spoustu zvučných posil, hrála s Plzní. Chyběly čtyři minuty do konce druhé půle, stav byl nerozhodný 4:4, když náhle Větrovský zkolaboval na tribuně.

29.října 2017 v 12:18, příspěvek archivován: 29.října 2017 v 22:34

S velkým zármutkem oznamujeme, že dnes ráno zemřel prezident klubu @ACSparta_Futsal , velký futsalový srdcař, pan Ing. Zdeněk Větrovský.

Přítomný lékař konstatoval srdeční příhodu a začal okamžitě s resuscitací, do které se zapojili i členové záchranky, jež dorazila zhruba za třináct minut.

„Je to strašně smutná událost, nevím, co k tomu říct. Náš prezident je skvělý člověk a přejeme mu, aby to dobře dopadlo,“ říkal tehdy zastřeným hlasem Jaromír Blažek, ředitel futsalové Sparty a někdejší fotbalový reprezentant a gólman Sparty.

V neděli kolem poledne ovšem oficiální twitterový účet futsalové Sparty oznámil smutnou zprávu, že ráno Větrovský na následky svého kolapsu zemřel.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!