Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Chaos v Anglii, brankář při penaltě napodobil Koláře. Jedna VAR pohroma střídá druhou, shodují se legendy

Video bylo ve fotbale založeno proto, aby se výrazně zmenšil počet sporných rozhodnutí. Jeho účinky jsou ale přesně opačné. Především v posledních týdnech často dochází k tomu, že se spíše než výkony hráčů řeší neodpískané penalty, těsné ofsajdy a hra rukou. Nejinak tomu bylo v prvním kole Premier League po reprezentační přestávce. VAR úřadoval především v utkání mezi Manchesterem United a West Bromwichem (1:0).
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZL

Mně pořád uniká - v hokeji je video už pár let bez problémů běžné, dokonce do toho můžou zasahovat i trenéři, v tenise jestřábí oko totéž v bledě modrém, tak kurnikšopa jak to, že jsou s fotbalem takovéhle problémy?

Jediné, co mě napadá, že hokej (a tenis tuplem) má objektivněji měřitelná klíčová pravidla: ofsajd je úplně jednoznačný a při gólu bruslí se taky líp odhaduje úmysl než při fotbalovém hraní rukou, kdy hráč kolem sebe mává jaksi z fyzikálních důvodů. Nemluvě o tom, že tahle pravidla příslušná komise mění snad častěji než ponožky.

0 0
možnosti
Foto

VAR rozhodl ve všech třech situacích správně. Hráč WBA to přifilmoval, brankář nestál na čáře a útočník city hrál jasně rukou.

0 0
možnosti