Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Chce to začít jaro s čistým štítem

Sport

  21:11
PRAHA - Těžko se začíná další pohled sparťana po 15. kole ligové sezóny "gambáč" ligy. Při pohledu na tabulku je mi totiž jako fanouškovi Letenských velmi těžko. Jisté družstvo SK Slavia Praha má na nás náskok dvanácti bodů.

Jozef Chovanec, nový trenér fotbalistů AC Sparta Praha. foto: ČTK

Po prvním poločase zápase Slavia-Teplice mi bylo velmi příjemně na duši. Říkal jsem si, konečně těm slávistům spadne hřebínek. S postupujícím časem ve druhém poločase mi úsměv ve tváři tuhnul.

Opět se ukázalo, jak žalostnou úroveň má česká liga. Slávistům stačilo pár povedených kombinací, trochu štěstí a teplické sebevědomí kleslo pod bod mrazu. Bohužel v podobném rozpoložení se nácházím nyní po pondělní dohrávce Jablonec-Sparta.

Když nás již porazí i náš vlastní "farmářský" celek, jak hluboko můžeme ještě klesnout? Nezbývá než protrpět poslední podzimní kolo a kapitolu s názvem PODZIM 2008 uzavřít. A do jara vstoupit, jako by se podzim vlastně ani nehrál. Šanci na titul jsme ztratili, dívat se na tabulku prostě nemá smysl - pokud ještě nějaké sebevědomí hráči Sparty mají, tak o něj při tomto pohledu přicházejí.

Prostě začít s čistým štítem a od nuly...

Autor (23) je Sparťanem již od svých prvních nadějných fotbalových krůčků.

Autoři: