Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Chelsea hlásí ztráty, přišla o Carvalha a Deka

Sport

  10:25
LONDÝN - Trenér londýnského velkoklubu Chelsea Luiz Felipe Scolari se bude muset na několik týdnů obejít bez svých dvou bývalých svěřenců z portugalské reprezentace. Nedělní šlágr 1:1 s Manchesterem United odnesli zraněním klíčoví muži "Blues" obránce Ricardo Carvalho a tvůrce hry Deco.

Michael Ballack (vpravo) střídal Deka již v zápase Ligy mistrů. Nyní jej zastoupí v sestavě Chelsea na delší dobu. foto: ČTK

Stoper Ricardo Carvalho se zranil po jednom z obranných zákroků v průběhu prvního poločasu šlágru s Manchesterem United a musel jej nahradit Brazilec Alex, který si vedl velmi dobře.

Důkladnější vyšetření po zápase ukázalo, že má Portugalec poraněné vazy v koleně a čeká ho zhruba měsíční pauza.

To štírek a ofenzivní tahoun "Blues" Deco k duelu nakonec vůbec nenastoupil, protože si při rozcvičování poranil stehenní sval, jenž si vyžádá přibližně dvoutýdenní léčení. Hráč, který od letního přestupu z Barcelony ihned zapadl do základní sestavy londýnského celku, tak přijde o čtyři zápasy včetně duelu s nevyzpytatelnou rumunskou Kluží v Lize mistrů příští týden.

Ve středové řadě by ho mohl nahradit další brazilský rodák Mineiro, jehož Chelsea získala začátkem týdne. Další alternativou je německý reprezentační kapitán Michael Ballack.

Autoři:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...