Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Wolverhampton si doma poradil s Chelsea, za hosty se poprvé trefil Nkunku

Hráči Wolverhamptonu se radují z gólu. foto: Reuters

První štědrovečerní utkání anglické Premier League po 28 letech vyhráli fotbalisté Wolverhamptonu, kteří v 18. kole porazili 2:1 Chelsea. Wanderers se díky šestému vítězství v sezoně na svého dnešního soupeře, kterému patří desáté místo v tabulce, bodově dotáhli.
  16:25

V éře Premier League se hrálo 24. prosince teprve podruhé, při premiéře v roce 1995 porazil Leeds 3:1 Manchester United. Chelsea a Wolverhampton nastoupili na Štědrý den naposledy shodně v roce 1966.

Chelsea měla v prvním poločase více šancí. Tutovku spálil především Raheem Sterling, jenž ve 32. minutě, kdy běželi tři hráči Chelsea sami na brankáře Josého Sá, volil místo přihrávky zakončení.

Wolverhampton – Chelsea

zápas minutu po minutě

Do vedení tak šli domácí, poté co v 51. minutě hlavičkoval po rohu přesně k tyči Mario Lemina. V dlouhém nastavení pak zvýšil z protiútoku Matt Doherty a na výhře Wolves nic nezměnil první gól v dresu Chelsea Christophera Nkunkua, jenž se prosadil v šesté dodatečné minutě po Sterlingově centru.

Osmnácté dějství začalo předehrávkou už ve čtvrtek, pokračovalo jedním zápasem v pátek a hlavní program se odehrál v sobotu.

Hit o první místo mezi Liverpoolem a Arsenalem skončil remízou 1:1. West Ham s oběma českými reprezentanty Součkem a Coufalem porazil Manchester United 2:0.

Ani po nedělním souboji ve Wolverhamptonu fotbalová liga v Anglii nezastavuje. V úterý, ve středu a ve čtvrtek pokračuje zápasy 19. kola. Dvacáté dějství se odehraje na přelomu roku.

Autoři: ,