Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Chovanec touží po útočníkovi a stoperovi

Sport

  15:25
PRAHA - Kádr fotbalové Sparty pro jarní sezonu začíná dostávat jasnější obrysy. Letenské dnes opustil útočník Libor Došek, během nebližších dnů by měl do zahraničí odejít i záložník Karol Kisel a trenér Jozef Chovanec už nepočítá ani s triem Marián Had, Nejc Pečnik a Tomáš Kóňa. Sparťanský kouč naopak touží získat ještě jednoho stopera a útočníka, s jejichž příchody prý napevno počítá.

Co provede Chovanec s kádrem? foto: ČTK

"Ještě ten čas je, usilovně na tom pracujeme. S útočníkem a stoperem napevno počítáme, to jsou dvě místa, která určitě chceme doplnit," řekl Chovanec na dnešní tiskové konferenci po příletu týmu z turnaje v Hongkongu do Prahy.

Ve hře je prý několik variant, v hledáčku Sparty zůstává nadále mladý rakouský stoper Niklas Hoheneder. "Hlavní variantou je Hoheneder, ale musíme být připraveni i na riziko, že nepřijde. Nemůžeme se spoléhat jen na tohohle hráče," naznačil Chovanec, že probíhají jednání i s dalšími stopery.

Sparta by ráda přivedla také ještě jednoho útočníka, již delší dobu se spekuluje o zájmu Bosňana Aidina Mahmutoviče, který hraje v Teplicích. Zda se příchod posil podaří dotáhnout do pondělí, kdy tým odlétá na soustředění do Španělska, nechtěl Chovanec spekulovat.

Letenské dnes opustil útočník Došek a v nejbližší době by měl odejít i Kisel. "Je momentálně v jednání, jedná se výhradně o zahraničí," podotkl sparťanský trenér, který dnes oznámil, že nepočítá rovněž se Slováky Hadem a Kóňou a Slovincem Pečnikem. "Momentálně se připravují individuálně a hledají si nové angažmá," přiblížil letenský mluvčí Ondřej Kasík.

Sparťanská sestava pro jarní sezonu se tak začíná pomalu rýsovat. Do Málagy odletí 20 hráčů, kteří byli na soustředění v Hongkongu, plus brankář Milan Švenger a bek Jan Krob. Pražané sehrají ve Španělsku celkem čtyři přípravná utkání, utkají se postupně s Austrií Vídeň, Göteborgem, Dynamem Kyjev a Spartakem Moskva. "Budeme finalizovat sestavu, která už by se měla přiblížit prvnímu ligovému zápasu," dodal Chovanec s tím, že pro jarní sezonu počítá s 23 hráči.

Autor: