Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Cíle Slavie: Titul, Liga mistrů a 10 tisíc permanentek

Sport

  16:19
PRAHA - Obhajoba titulu a postup do základní skupiny Ligy mistrů, takové jsou cíle českého fotbalového mistra Slavie Praha. Na dnešní tiskové konferenci její představitelé uvedli, že v současné situaci ani jiné ambice mít nemohou.

Tři varianty dresů. foto: ČTK


"Jiné cíle si klást nemůžeme," řekl ředitel klubu Petr Doležal. "Když
dosáhnete nejvyšších cílů, tak nemůžete mít jiné ambice než vybojované pozice obhájit. Je jasné, že podobné cíle bude mít více klubů, konkurence nespí. Ale já věřím, že mužstvo je dobře připravené a uspěje," řekl slávistický kouč Karel Jarolím s tím, že dalším cílem je hrát kvalitní a běhavý fotbal, který přiláká do hlediště moderního stadionu v Edenu co nejvíce diváků.


"Čeká nás těžký úkol a my se ho nebojíme. Věřím, že jsme dobře připraveni. Věřím taky, že se podaří postoupit ze třetího předkola do hlavní soutěže Ligy mistrů, protože kádr na to máme," dodal kapitán týmu Erich Brabec. Přestože tým odjel předčasně z herního soustředění v Itálii, kouč vyjádřil s přípravou spokojenost. "Kromě Jandy, který měl delší výpadek, absolvovali všichni celou přípravu. Musíme být připraveni ale i po psychické stránce, protože každý bude chtít porazit mistra," uvědomuje si Jarolím. V letní přestávce podle svých slov poznal, že v přístupu hráčů ke společnému cíli
by neměl být problém.


Slavia vstoupí do domácí soutěže těžkým soubojem v Liberci. Kouč věří, že jméno ambiciózního soupeře bude pro jeho svěřence samo o sobě dostatečnou motivací. "Každý vstup do ligy je těžký. My jsme tu měli hráče z Liberce na hostování a ti budou mít určitě velkou motivaci. Já ale věřím, že i my na tom budeme stejně," řekl Jarolím. K dispozici má široký kádr osmadvaceti hráčů, jen v případě neúspěchu ve třetím předkole Ligy mistrů by jej zřejmě zúžil. Každopádně ale ještě na začátku sezony nebude moci počítat s Dříždalem a Šmicrem, kteří po zranění teprve začínají trénovat.


Ve slávistickém kádru došlo v letní přestávce k poměrně značnému pohybu, zcela novými tvářemi jsou ale pouze Chorvat Šiklič a Ital Litteri. "Troufám si ale říci, že hráčem Slavie je i Amadou Cissé," poznamenal Doležal a naznačil, že se schyluje i k příchodu francouzského fotbalisty, který byl v létě ve Slavii na testech a odehrál i řadu přípravných zápasů. Smlouvu se Slavií podepsal od 1. ledna 2009 i člen širšího reprezentačního kádru Slovenska Peter Grajciar z Nitry a Slavia má stále zájem, aby čtyřiadvacetiletý hráč přišel již nyní, ale kluby se zatím nedohodly.


Slávisté se těší na první kompletní ročník na novém stadionu, na kterém v uplynulé sezoně stihli alespoň oslavit titul. V komfortní aréně by se měli dočkat opravdového domácího prostředí, které v minulých sezonách na Strahově postrádali. V současnosti už má podle Doležala permanentku zakoupenou šest tisíc lidí, cílem je osm tisíc. "A hrozně rádi bychom se dostali kolem deseti tisíc," doplnil Doležal.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...