Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Co je to za žánr? Nejspíš crazy komedie

Sport

  0:01
PRAHA - Nejprve omluva čtenářům, kteří zde čekají příspěvek o fotbalu. Dnes se zaměříme na kulturu. To, co v posledních kolech předvádějí slávističtí hoši, je totiž podle všeho jen ukázka z nějakého filmu. Poláci by dodali, že z českého filmu.

Jaký film se to točí na Strahově? foto: ČTK

Jistý není jen žánr. Nejpravděpodobnější je zatím crazy komedie. Na plátně následuje jeden bláznivý gag za druhým a divák netuší, co za šílenost přijde za okamžik. Některé skeče se však opakují tak dlouho, až přestávají být vtipné – třeba scénka s neproměněnou penaltou. Dá se očekávat, že snímek bude mít velký divácký úspěch, zejména v okolí Letné, ale kritici nenechají na režisérovi Karlu „Troškovi“ Jarolímovi niť suchou.

Druhou, ale málo pravděpodobnou možností je snímek z hollywoodské produkce. Již odepsaný hrdina zázračně vstane prakticky z mrtvých, jeho zlovolný sok v rudém doplatí na bohorovné vypuštění souboje ve Vršovicích a už nenajde sílu k závěrečnému střetu. Padouch je potrestán za svou pýchu remízou s Brnem a porážkou v Liberci. Podceňovaný rek pěti góly v síti Jablonce nakonec triumfuje. Diváci pláčou dojetím. Režisér Karel „Hitchcock“ Jarolím přebírá po chvíli zdráhání z rukou Vlastimila Košťála sošku Oscara.

Uvidíte brzy v našich kinech.
Autor (39) je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda, i pokud jde o fotbal a věrnost Slavii.