Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ronaldo se vrací do Manchesteru. Nakonec nezklame fanoušky United, za které dříve hrál

Cristiano Ronaldo (vlevo) zahajuje zápas svého Juventusu proti Udine na lavičce. foto: Reuters

Vypadalo to na třaskavý přestup, nakonec je z toho velký návrat. Cristiano Ronaldo se rozloučil se spoluhráči z Juventusu a zahraniční média referovala o jeho dohodě s Manchesterem City. Jenže portugalský fotbalista zamířil do týmu městského rivala United, kde už působil.
  16:51aktualizováno  18:38

Manchester United dohodu s portugalskou hvězdou oznámil na svém twitterovém účtu. Juventusu za Ronalda zaplatí i s bonusy zhruba 23 milionů eur. 

„Cristiano mi řekl, že už neplánuje hrát za Juventus. Ve čtvrtek netrénoval a nebude v nominaci na zápas,“ potvrdil kouč Juventusu Massimiliano Allegri na tiskové konferenci před sobotním duelem s Empoli. 

Ronaldo si v šatně Juventusu vyklidil skříňku a v pátek ráno strávil v tréninkovém centru Continassa jen čtyřicet minut. 

Přijel se rozloučit. 

O pár hodin později už nasedl do soukromého letadla. 

„CR7 ještě není hráčem Manchesteru City, ale už chybí pouze jeden krok,“ napsal například italský list Gazzetta dello Sport. 

Údajně měl mít dohodnutý kontrakt na dva roky, jenže oficiální nabídka od City nepřišla. Problémem bylo i odstupné, protože Ronaldo měl v Juventusu ještě rok platnou smlouvu. 

Do jednání se tedy vložili i United, se kterými se podle anglických médií dohodl na smlouvě na dva roky s platem 30 milionů eur ročně.

Tenhle přestup dává mnohem větší smysl. 

„Cristiano Ronaldo je legenda klubu. Hrál jsem s ním. Téměř mě donutil ukončit kariéru,“ uvedl Ole Gunnar Solskjaer, trenér United na tiskové konferenci k nedělnímu zápasu s Wolverhamptonem.

Nakonec neplatná gólová hlavička Cristiana Ronalda

„Vždycky jsme dobře komunikovali. Bruno (Fernandes) s Cristianem mluvil a on ví, jak se u nás věci mají. Pokud by opustil Juventus, ví kde nás najde,“ říkal Solskjaer ještě než došlo k dohodě. 

Ronaldo už za United odkopal 292 utkání, vstřelil 118 gólů. Třikrát vyhrál Premier League, jednou i Ligu mistrů. To vše v letech 2003 až 2009.

Následujících devět let strávil v Realu Madrid.

Majitel pěti Zlatých míčů pro nejlepšího fotbalistu světa pak přestoupil do Juventusu v létě 2018 v přepočtu za téměř tři miliardy korun.

Měl být hlavní postavou týmu, pomoci k triumfu v Lize mistrů, kterou s Realem ovládl čtyřikrát. To se ale nepovedlo a v minulé sezoně navíc Juventus přišel o devítiletou nadvládu v Serii A. 

S turínským klubem už se rozloučil příspěvkem na instagramu. 

„Opouštím úžasný klub, největší Itálii a jednoznačně jeden z největších v Evropě. Juventusu jsem dal srdce i duši a Turín budu milovat až do smrti. Časem se můžeme ohlédnout zpět a ujistit se, že jsme společně dokázali velké věci. Ne všechny, které jsme chtěli, ale stejně jsme společně napsali nádherný příběh,“ píše Ronaldo. 

Za Juventus stihl dát ve 134 utkáních 101 gólů, dvakrát vyhrál Serii A  a italský superpohár, jednou italský pohár. Ve své poslední sezoně se stal nejlepším střelcem ligy. 

Teď se vrací do Premier League. Do Manchesteru United, kde vyrostl v jednoho z nejlepších fotbalistů historie. 

Autoři: ,

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...