Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Další problémy Slavie. Agent žádá miliony

Sport

  13:50
PRAHA - Jakoby těch problémů neměla Slavia málo. Fotbalový agent Pavel Vandas navíc žádá po pražském klubu údajně 16 milionů korun jako doplatek za přestup Marka Suchého do Spartaku Moskva. Celou situaci je navíc připraven řešit u soudu.

(ilustrační snímek) foto: ČTK

Sešívání zaslali Vandasovi provizi ve výši 60 tisíc eur, tedy 10% z celkové částky, která přestup mezi kluby uzavřela. "Jako přestupní sumu Slavia uvádí 600 tisíc eur. Spartak Moskva ale celkem vyplatil za Suchého 2,7 milionu eur," řekl Vandas pro stránky aktualne.cz.

Ruský celek uvolnil nejprve za roční hostování Suchého 0,5 milionu eur s tím, že když Spartak přidá 1,6 milionu eur, prodlouží se hostování českého obránce o dalších dvanáct měsíců. Slavia navíc hráče při dalším doplatku ve výši 0,6 milionu eur definitivně moskevskému týmu přenechá. A to se také stalo...

Fotbalový agent se proto domnívá, že má nárok na provizi z celkové sumy. A co na to Slavia? "„Podle právní analýzy, kterou máme k dispozici, byly všechny ostatní peníze, které Spartak Moskva za Marka Suchého poslal, splátkami za jeho hostování a prodloužení hostování. A na hostování pan Vandas podle smlouvy neparticipuje," vysvětlil Miroslav Platil.

Autor:

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....