Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Boleslavští fotbalisté dostali nového trenéra. Kuliče střídá Holoubek

David Holoubek foto: FAČR

Fotbalisty Mladé Boleslavi po odvolání Marka Kuliče povede David Holoubek, který naposledy trénoval českou reprezentaci do 19 let. Do středočeského klubu odešel na základě výstupní klauzule ve smlouvě s Fotbalovou asociací ČR, která o tom informovala na svém webu.
  18:31

Vedení středočeského klubu odvolalo Kuliče v minulém týdnu, u mužstva skončili také asistent Pavel Medynský a kouč brankářů Jiří Malík. Sportovní manažer Pavel Hoftych odešel do druholigového pražského Žižkova.

Sedmý tým podzimní části prvoligové sezony nyní v tiskové zprávě uvedl, že Holoubkovými asistenty budou Marek Jarolím a Jan Jelínek. Týmu se ujmou ve středu, kdy začne příprava na jarní část sezony. Délku Holoubkovy smlouvy klub neuvedl, obsazení dalších pozic ve sportovním úseku oznámí později.

Třiačtyřicetiletý David Holoubek už v nejvyšší soutěži vedl pražskou Spartu a Liberec. Trénoval také slovenský Ružomberok. Od roku 2020 působil u mládežnických reprezentací.

„Davidu Holoubkovi děkujeme za práci, kterou u mládežnických reprezentačních týmů odvedl. Nyní projevil zájem vrátit se do seniorského fotbalu v nejvyšší domácí soutěži. Korektní byla i jednání s Mladou Boleslaví,“ prohlásil technický ředitel FAČR Erich Brabec.

S Kuličem vedení Mladé Boleslavi ukončilo spolupráci s vysvětlením, že jeho realizační tým špatně komunikoval. Trenérům vytklo i nedostatečné vyhodnocení podzimní části soutěže a sportovních výsledků. S těmi nebyl klub v závěru podzimní sezony spokojený.

Středočechům vyšel úvod ligového ročníku a ještě v polovině listopadu jim patřilo třetí místo, navíc jako jediní během 19 podzimních kol porazili obhájce titulu a vedoucí tým tabulky Spartu. Z posledních pěti utkání nejvyšší soutěže ale získali jediný bod za domácí remízu s Karvinou a zimní přestávku tráví na sedmé příčce se stejným ziskem jako šestý Baník Ostrava, který má zápas k dobru.

Boleslavský trenér Marek Kulič radí svým svěřencům v zápase proti Zlínu.

Osmačtyřicetiletý Kulič se týmu Mladé Boleslavi ujal před sezonou. Pro bývalého útočníka, který během hráčské kariéry nastoupil do 389 utkání nejvyšší soutěže, šlo o premiéru v roli prvoligového hlavního trenéra.

V průběhu aktuálního ročníku vedle Mladé Boleslavi změnily trenéra další čtyři týmy. V září v Hradci Králové vystřídal Jozefa Webera na lavičce Václav Kotal a v Karviné po odvolaném Tomáši Hejduškovi nastoupil Juraj Jarábek. V říjnu po Pavlu Vrbovi převzal Zlín Bronislav Červenka. Od Českých Budějovic na konci listopadu odešel první z trenérského dua Marek Nikl, v prosinci pak i Tomáš Zápotočný. Dynamo by jméno nového kouče mělo oznámit v tomto týdnu.

Autoři: ,