Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Deco přestoupil do Chelsea

Sport

  22:07
LONDÝN - Vedení londýnské Chelsea dnes na svých oficiálních stránkách oznámilo, že pro novou sezonu získalo z Barcelony Portugalce Deka. Ten se stal první posilou, která do anglického klubu přišla po angažování nového kouče Luize Felipeho Scolariho, který vedl tvořivého záložníka od roku 2003 v portugalské reprezentaci.

Deco, nová akvizice FC Chelsea foto: ČTK

 "Jsem si jistý, že jsem přišel v pravý okamžik, abych pomohl Chelsea na cestě za návratem nejen na pozici nejlepšího anglického týmu, ale také za titulem z Ligy mistrů. O tom se zde sní již velmi dlouho," citovala novou posilu klubová stránka. Podmínky kontraktu, o kterém se spekulovalo již několik týdnů, nebyly dosud
zveřejněny.

Deco se v nedávné době dostal na seznam hráčů, se kterými nový trenér Barcelony Josep Guardiola do budoucna nepočítal. Třicetiletý Deco je původem z Brazílie, díky dlouholetému působení v portugalské lize ale dal přednost reprezentaci z jihu Evropy. S tou získal před čtyřmi lety stříbrné medaile z ME, zúčastnil se i světového šampionátu v Německu, kde skončili Portugalci čtvrtí, a startoval i na letošním Euru.

Subtilní záložník dovedl jako nejužitečnější hráč soutěže v roce 2004 Porto k zisku trofeje z Ligy mistrů, nejprestižnější klubovou soutěž vyhrál i s Barcelonou o dva roky později. V letošní sezoně odehrál ve španělském klubu vinou zranění pouze 14 zápasů.

Autor: