Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Del Bosque míří ještě výš

Sport

  17:04
MADRID - Nový trenér španělské fotbalové reprezentace Vicente del Bosque si nemyslí, že by mu triumf jeho předchůdce na mistrovství Evropy nastavil laťku při práci u národního týmu příliš vysoko. Sedmapadesátiletý kouč naopak slíbil, že se s národním týmem ještě zlepší.

Del Bosque se oficiálně ujal funkce. foto: ČTK


"Myslím, že mi všichni můžou závidět," řekl dnes agentuře Reuters Del Bosque, který po Euru nahradil Luise Aragonése. "Spousta lidí říká, že mi nastavil laťku příliš vysoko, ale podle mě je lepší přebírat tým na vrcholu než přijít k mužstvu, které je na dně, a snažit se hráče povzbudit a dostat je nahoru," dodal.


"Chci využít toho, že tým je rozjetý, a podpořit ho vlastními zkušenostmi a změnami. Fotbal se pořád vyvíjí a my si nemůžeme dovolit zůstat stát na místě," uvedl bývalý trenér Realu Madrid. Del Bosque také slíbil, že Španělsko pod jeho vedením bude hrát stejným stylem, kterým triumfovalo na evropském šampionátu. "Aragonés vyrazil na cestu, z které rozhodně nehodlám příliš odbočit," prohlásil. "Naše úkoly jsou jasné. Musíme se probojovat na mistrovství světa v Jihoafrické republice a udržet si vítězný styl, který přinesl jeden z našich největších úspěchů v historii," dodal.


Nový trenér navíc naznačil, že pod jeho vedením by se mohl v národním týmu opět objevit kanonýr Realu Madrid Raúl, kterého Aragonés navzdory velkému tlaku ze strany médií na Euro nevzal. "Musíme být trpěliví. Hraje ve skvělém klubu a v minulosti jsem s ním už pracoval. Až se budu rozhodovat, nebudu na to sám. Vždycky ale udělám to, co podle mě bude nejlepší pro tým," řekl Del Bosque.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...