Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kvůli VARu upadá moje láska k fotbalu, říká kapitán Liverpoolu Milner. Klopp se přel s reportérem

Kapitán Liverpoolu James Milner. foto: Reuters

Liverpool - Liverpoolský kouč Jürgen Klopp přisoudil zranění záložníka Jamese Milnera v sobotním ligovém utkání v Brightonu nevhodnému nasazení zápasu a kritizoval kvůli tomu televizní společnost BT Sport. Obhájce titulu hrál od 12:30 místního času, i když ve středu absolvoval zápas v Lize mistrů. Do víru dění se opět dostalo i sporné rozhodnutí videorozhodčího.
  16:48

Pro čtyřiatřicetiletého Milnera skončil zápas v 74. minutě. Na dotaz reportéra BT Sport Dese Kellyho, zda jde o zranění zadního stehenního svalu, Klopp odpověděl: „Jo, gratuluji.“

Kapitán Liverpoolu James Milner.
Pascal Gross proměňuje penaltu do sítě Liverpoolu.

Kelly se zeptal, zda z hráčova zranění viní jeho osobně. „Ne, ale pracujete pro ně,“ prohlásil německý trenér. „Hrát po středečním zápase v sobotu ve 12:30 je pro hráče opravdu nebezpečné,“ uvedl Klopp, jehož tým sehraje v této kombinaci nejvíce zápasů.

S reportérem se pak přeli o to, kdo za to může. Kelly argumentoval, že zástupci Liverpoolu a dalších klubů se na takovýchto vysílacích časech s televizní společností dohodli. Klopp mínil, že atypická sezona s programem nahuštěným kvůli pandemii koronaviru vyžaduje jiný přístup.

Debaty v Premier League vyvolává i systém VAR, jenž je kritizován za často sporná rozhodnutí. Jedno z nich se vloudilo i do sobotního zápasu, kdy byla proti Liverpoolu v nastaveném čase odpískaná penalta, kterou Brighton proměnil a vyrovnal na závěrečných 1:1.

„Je zřejmě, že potřebujeme vážnou diskuzi o videu. Jistě nejsem sám, kdo má pocit, že díky VARu upadá moje láska k fotbalu v současném stavu,“ nebral si servítky provizorní kapitán Liverpoolu James Milner.

Trenér loňského vítěze Ligy mistrů Klopp je nespokojený i s tím, že v Premier League už neplatí možnost střídat v zápase pět hráčů místo tří, která byla zavedena po jarní koronavirové pauze ve zbytku minulého ročníku.

„Před týdnem jsme se o tom bavili s trenéry a myslím, že 15 nebo 16 z dvaceti se jich vyslovilo pro pět střídání. Zeptejte se Chrise Wildera, jak se tomu (zraněním) vyhnout. Pořád říká, že jsem sobec. Myslím, že se ukazuje, že sobec je on,“ uvedl Klopp na adresu trenéra Sheffieldu United, který vystupuje proti znovuzavedení pěti střídání.

„Kdybych dnes mohl střídat pětkrát, stáhnu Andyho Robertsona. Ne aby to pomohlo naší hře, ale abych ho šetřil. Nejde o taktiku, ale o chránění hráčů,“ řekl Klopp, jehož tým v Brightonu inkasoval v nastavení gól z penalty a remizoval 1:1. Z čela tabulky ho v neděli mohou sesadit Tottenham či Chelsea, které hrají proti sobě.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...