Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Dnešní Liga mistrů: Mourinho chce pokořit milovanou Chelsea

Sport

  16:31
PRAHA - Dva velké návraty přinese dnešní úvodní osmifinálový zápas fotbalové Ligy mistrů mezi lídry italské a anglické ligy Interem Milán a Chelsea. Portugalský kouč ve službách italského celku José Mourinho stane proti bývalému klubu, který si zamiloval.

Trenér José Mourinho foto: ČTK

Během svého působení na Stamford Bridge v letech 2004-2007 získal s Chelsea dva anglické tituly. Jeho protějšek Carlo Ancelotti přijede po devíti měsících opět na San Siro, kde osm let trénoval AC Milán a dvakrát s ním vyhrál Ligu mistrů.

"Ale šetřit je nehodlám, budeme hrát jako kdykoliv jindy - na vítězství. O Chelsea toho hodně vím, ale těžko říci, jestli je to vyhoda nebo ne. Musím vyselektovat ty pravdivé informace od vlastních tezí," prozradil Mourinho.  

Na zápas proti svému bývalému kouči se těší i brankář Petr Čech. "Samozřejmě že je vzrušující opět čelit Josému. Víme, jakou skvělou minulost měl v Chelsea. Měl jsem s ním dobrý pracovní vztah, zažil jsem pod ním úžasné časy. Bude příjemné znovu ho vidět a podat mu ruku. Ale život jde dál, musíme myslet na budoucnost, a tou je porazit Inter," prohlásil český gólman.

V druhém duelu přivítá CSKA Moskva s českým útočníkem Tomášem Necidem Sevillu. Ruský celek spoléhá na domácí prostředí, kde vyhrál sedm z posledních osmi pohárových duelů. Armádnímu klubu nahrává umělý povrch na stadionu v Lužnikách, Moskvu navíc zasypaly obrovské přívaly sněhu. Na druhou stranu však CSKA nehrál od začátku prosince soutěžní zápas.

Autor: