Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Drahé derby? Za tradici se platí

Sport

  9:00
PRAHA - Jejich rivalita má více než stoletou minulost. Žádný jiný zápas ligy se pozorností a tradicí nevyrovná derby pražských "S". A pokud zrovna fotbalisté Sparty hrají na stadionu Slavie, odpovídá výjimečnosti souboje i nejvyšší cena za lístky.

Zleva Tomáš Přikryl ze Sparty, Róbert Cicman a Martin Latka ze Slavie a Václav Kadlec ze Sparty foto: ČTK

Ani sobotní utkání rivalů z hlavního města v Edenu není v tomto ohledu jiné. Fanoušci, kteří nevlastní permanentky a chtěli na vlastní oči vidět nejzajímavější utkání sezony, museli za vstupné obětovat až 420 korun, tedy o 110 korun víc než na ostatní soupeře červenobílých.

"Fanoušci, média, hráči i trenéři často zmiňují, že derby je mimořádná událost. Navíc jsou s ním spojené i dvakrát vyšší náklady na početnější pořadatelskou službu nebo bohatý doprovodný program. Za kvalitnější a atraktivnější auto se také platí víc," vysvětluje tisková mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.

Infografika

Grafika: Derby Slavia - Sparta

Derby je tak atraktivní, že jej vršovický klub řadí do vlastní speciální cenové kategorie Z2. Lístky za 420 korun jsou v porovnání s ostatními prvoligovými kluby nejdražší.

O 20 korun levněji pořídíte i nejdražší vstupenku na listopadový zápas Plzně v Evropské lize proti izraelskému Hapoelu Tel Aviv. Za stejnou sumu se dostanete na ligu do nejlepšího sektoru na Letné, ale bez ohledu na soupeře. "Pro nás má každý fanoušek stejnou váhu, ať už hrajeme derby se Slavií, nebo s Olomoucí. Jednotné vstupné má navíc i dlouhodobou výhodu v tom, že naše příznivce nematou změny cen," říká ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...