Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Drogba láká Torrese do Chelsea. Jsi tu vítaný, vzkazuje mu

Sport

  11:43
PRAHA - UVNITŘ ANKETA Didier Drogba prožívá skvělou sezonu. S Chelsea vyhrál titul v Premier league, v posledním zápase proti Wiganu si hattrickem zajistil korunu krále střelců, ale tím to všechno nekončí. V sobotu si to Chelsea rozdá s Portsmouthem o nejstarší anglickou trofej FA Cup, čímž by jako jeden z mála hráčů získal double.

Didier Drogba slaví svůj gól. foto: www.skysports.com

Drogba a Torres? Zdálo by se, že to jsou dva nesmiřitelní kohouti. Jeden hájí barvy Blues, druhý sídlí na Anfield Road. Jenže opak je pravdou. Tahoun Chelsea prohlásil, že pokud by osmnácti gólový Torres přestoupil na Stamford Bridge, tak by byl v kádru vítaný. "Jestliže je šance, aby hrál za nás, bude vítaný."

Fernando Torres (vlevo) a Dirk Kuyt.

Je více než pravděpodobné, že Španěl s přezdívkou "El Niňo" opustí klub z Liverpoolu. Ten totiž skončil na sedmém místě Premier league, což znamená, že se zúčastní pouze Evropské ligy a na Ligu Mistrů musí minimálně na rok zapomenout. A to je špatný signál pro kanonýra takového formátu, jako je Torres.

Při oslavách titulu se Didier Drogba držel na uzdě. Jeho práce totiž ještě neskončila. "Letos chci skončit vítězstvím v FA Cupu. Chci patřit mezi hráče, kteří v Anglii získali double."

Chelsea slaví titul (Didier Drogba s pohárem).

Reprezentant Pobřeží Sloviny působí na Stamford Bridge už od sezony 2004/2005. Od té doby nastřílel v Premier league osmdesát čtyři branek. I díky tomuto číslo si ho majitel klubu Roman Abramovič drží ve svém týmu. Drogba už v několika momentech své kariéry chtěl klub opustit, předevšim, když se jemu nebo klubu nedařilo. Ale po zisku letošního titulu prohlásil. "Chci ukončit kariéru v Chelsea. Ten klub miluji," čímž si získal veškeré fanoušky blues i důvěru trenéra Ancelottiho.

Anketa

Přestoupí Torres do Chelsea za Didierem Drogbou?

Přestup se povede, pro Chelsea by to byla skvělá posila. 20
Torres je srdcař, zůstane v Liverpoolu. 8
Španěl přestoupí, ale ne do Chelsea. Vybere si jiný klub. 24

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!