Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Dunga: Ronalda rád přivítám

Sport

  7:01
SAO PAULO - Až oznámí trenér brazilské fotbalové reprezentace Carlos Dunga 21. května nominaci před pokračováním kvalifikace o postup na mistrovství světa, není vyloučeno, že už mezi vyvolenými bude i Ronaldo. Dvaatřicetiletý útočník září při návratu po vážném zranění kolena v Corinthians a Dunga dnes oznámil, že dveře do národního týmu jsou pro něj otevřené.

Ronaldo, hvězda Corinthinas. foto: ČTK

"Už jsem říkal, že dveře do reprezentace má otevřené každý hráč, který na to má. A on je v současnosti v excelentní formě a sledují ho naši pozorovatelé," řekl Dunga na tiskové konferenci v Sao Paulu.

Ronaldo dal deset gólů v 13 zápasech, které stihl odehrát po dlouhodobé rekonvalescenci po operaci. Brazílii nereprezentoval od finálového turnaje MS v roce 2006.

"Je to poprvé od roku 2006, co odehrál více než deset utkání za sebou," pochvaloval si Dunga Ronaldovy pokroky. "Nikdy nepřestal dávat góly, on zná svůj potenciál. Do mistrovství světa zbývá rok času pro každého hráče, aby pracoval a zasloužil si šanci," dodal kouč, jehož svěřence čekají v červnu kvalifikační zápasy s Uruguayí a v Paraguayi.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!