Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Dva hráči Manchesteru na hotel propašovali děvčata. Teď se nesmí přiblížit k týmu

Phil Foden a Mason Greenwood mají průser foto: Reuters

Manchester - Mladičké hvězdy Manchesteru United a City upadly v nemilost. Mason Greenwood totiž společně s Philem Fodenem na týmový hotel na Islandu tajně propašovali dvě dívky. A oba teď pykají.
  10:10

Byla to pro ně vůbec první zkušenost s reprezentačním seniorským výběrem a dost možná na dlouho dobu poslední. Reprezentace Anglie hrála 5. září proti Islandu v Lize národů, do paměti anglických fanoušků se ovšem nedostala výhrou 1:0, ale následným skandálem svých dvou mladíků. Osmnáctiletý Mason Greenwood z United a o dva roky starší Phil Foden ze City totiž porušili karanténní nařízení.

Phil Foden a Mason Greenwood mají průser
Phil Foden a Mason Greenwood mají průser

Na hotel, kde anglická reprezentace sídlila, si tajně pozvali dívky. Porušili tím přísně nařízenou sociální bublinu, čímž si dost možná zavřeli vrátka v reprezentaci do budoucna. Proti Islandu se oba dostali na hřiště při střídání, v následujícím utkání proti Dánsku už ale nebyli a národní tým je poslal zpátky domů.

Vycházející hvězdy tak čeká potrestání ještě od svých klubů, kteří si na dodržování pravidel zakládají. Svůj trest zná už Greenwood. Ten dostal přísný zákaz přiblížení k jakémukoliv jinému hráči United. Trénovat musí sám a na hřiště může až v době, kdy všichni ostatní odejdou. Musí také podstoupit test na koronovirus a dokud nebude znát výsledky, k týmu se nepřiblíží.

Přišel také o přátelské utkání s Aston Villou a je otázkou, jestli mu trenér Ole Gunnar Solskjaer odpustí dostatečně brzo, aby stihl start Premier League. Trestu se s největší pravděpodobností dočká i jeho spoluviník Faden.