Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Č. Budějovice - Slavia 1:3, hrdinou je Chytil. A to v závěru nedal penaltu

Sport

  15:28aktualizováno  17:19
Fotbalisté Slavie mají druhé ligové vítězství v sezoně, byť se na něj v zápase druhého kola proti Českým Budějovicím možná nečekaně nadřeli. Děkují střídajícímu útočníkovi Chytilovi, který v poslední dvacetiminutovce asistoval u rozdílové trefy a pak sám přidal pojistku. V závěru ještě neproměnil penaltu.

Výsledek zápasu je možná jednoznačnější než jeho průběh. Minimálně v pasáži po přestávce.

Po vyrovnávací trefě domácího Ondráška totiž Českobudějovičtí zkraje druhé půle drželi ještě dvacet minut před koncem naději na dobrý výsledek.

Měli dobrou pasáž, vyrovnali hru.

ONLINE

Utkání jsme sledovali minutu po minutě.

Doufali, že i potřetí za sebou v lize velkého favorita oberou o body. Na jaře Dynamo porazilo Slavii 1:0, v předminulém ročníku s ní doma na Střeleckém ostrově remizovalo 2:2.

Teď nemá nic.

I proto, že slávisté znovu těžili z velké síly na střídačce. Podobně jako před týdnem proti Hradci Králové zvedl trenér Trpišovský z lavičky nováčka Chytila, jenž byl v závěru u dvou rozhodujících momentů.

Nejprve ve vápně přidržel míč a z pravé strany ho přihrávkou pod sebe poslal proti noze nabíhajícímu Provodovi. Pak si oba role vyměnili a Chytil se trefil parádní patičkou.

Kdyby v závěru proměnil penaltu, kterou si proti Horovi sám vybojoval, byl by jeho výkon na jedničku podtrženou. Řekl si o základní sestavu pro další kola.

I bez něj přitom Slavia do zápasu výborně vstoupila, domácí hráli bázlivě, zatáhli se a po tečované střele drobného Zafeirise rychle prohrávali. Norský hráč s řeckými kořeny mohl dát další dva góly, sám na brankáře Šípoše běžel i Jurečka.

Slavia dominovala a nezdálo se, že by na jihu Čech tentokrát měla mít problémy. A přece si utkání zkomplikovala: nevyřešila přečíslení na útočné polovině a z protiútoku inkasovala na 1:1 - po parádní akci Čmelíka, který na pravé straně obelstil Holeše, prudkou hlavičkou skóroval Ondrášek.

Domácí fotbalisté se v tu chvíli vrátili do zápasu. Drželi balon, věřili si, měli i náznaky příležitostí, které nedotáhli.

V závěru ovšem Slavia opět ukázala svou sílu.

„Loni bychom takový zápas nevyhráli. Měli jsme na hřišti i víc soubojových hráčů. Naposledy jsme v Budějovicích nehráli dobře a prohráli. I tentokrát domácí vypadali dobře, ale řekl bych, že jsme uspěli zaslouženě po dobrém výkonu,“ řekl Jindřich Trpišovský.

„Mrzí mě jenom výsledek. Hráčům nemám, co vytknout,“ reagoval jeden z domácích koučů Tomáš Zápotočný. „Hned jsem klukům zdůraznil, že z naší cesty neuhneme. Ale chce to i body, to je jasné.“

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!