Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Exkluzivně: Košťál chystá rezignaci

Sport

  2:02
ŽENEVA - Porážka fotbalové reprezentace s Tureckem, která na Euru ukončila český sen o čtvrtfinále, nebyla derniérou jen pro trenéra Karla Brücknera a několik hráčů. Podle informací LN hodlá rezignovat i manažer týmu Vlastimil Košťál.

Vlastimil Košťál foto: Hynek GlosLidové noviny

"Možná je třeba udělat komplexní změnu a vytvořit zcela nový realizační tým včetně manažera týmu. Ano, můj poslední krok ve funkci bude návrh jeho obsazení," potvrdil hodinu po utkání Košťál.

Ten už před šampionátem označil za cíl českého výběru postup mezi nejlepších osm účastníků Eura a zároveň připustil, že v případě jeho nesplnění je připraven z neúspěchu vyvodit osobní zodpovědnost. Nyní říká: "Porážka sice k mému rozhodnutí přispěla, ale nebyla jediným důvodem. Končí jedna éra a začíná nová. Já jsem k týmu přišel současně s trenérem Brücknerem, a proto mi připadá rozumné, abych s ním také odešel."

Národní tým ještě čtvrt hodiny před koncem utkání nad Turky vedl 2:0 a byl blízko k postupu. Hráči už možná přemýšleli nad pátečním čtvrtfinále ve Vídni proti Chorvatsku, jenže pak třikrát inkasovali a své účinkování na šampionátu zakončili nečekaným selháním.

"Ve fotbale se už pohybuji deset let, u národního týmu jsem šest let, ale takový pocit jsem ještě nezažil. Je to velký neúspěch. Je to pro mě horší než vyřazení v semifinále posledního Eura," přiznal Košťál. Podle něj je už nyní jasné, o kolik peněz národní tým přijde brzkým vyřazením. "Finanční dopad mám vyčíslený přesně, přijdeme zhruba o 70 milionů korun," uvedl manažer.

Košťál odmítl komentovat, kdy bude představen nástupce kouče Brücknera, ale konstatoval, že jeho jméno by mohlo být jasné do konce června. "Nechci to řešit překotně, nebylo by moudré bezprostředně po takovém zklamání dělat rozhodnutí, která by vedla k chybám. Ale oddalovat to také nechci," vysvětlil.

Autor:

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč