Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Fanoušci Juve opět rasisticky uráželi

Sport

  12:04
TURÍN - Fanoušci Juventusu Turín ve středu znovu skandovali rasistické urážky na adresu fotbalisty Maria Balotelliho z milánského Interu. Během odvety semifinále Italského poháru s Laziem Řím se z publika ozývalo "Balotelli, syn...". Informovala o tom agentura ANSA.

Juventus v Lize mistrů. foto: ČTK

K excesu došlo jen čtyři dny po skandování na osmnáctiletého italského útočníka ghanského původu při zápase s Interem, kvůli němuž by měl Juventus odehrát 3. května domácí ligový zápas s Lecce za zavřenými dveřmi.

Příznivci týmu Pavla Nedvěda o víkendu pokřikovali, že černí Italové neexistují.

Jiná skupina fanoušků Juventusu se ve středu snažila dokázat, že s rasismem nemá nic společného. Na transparentu vyjádřila obdiv k hráčům tmavé pleti Edgaru Davidsovi, Clarenci Seedorfovi a domácímu Mohamedu Sissokovi.

K incidentu se vyjádřil i domácí trenér Claudio Ranieri. Ten na tiskové konferenci pohrozil tím, že pokud se podobné věci budou opakovat, odvolá hráče z hřiště a vybídne čtvrtého rozhodčího k ukončení zápasu.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...