Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Barcelona? Real Madrid? Jednadvacet účastí v LM má i portugalské Porto

Sport

  15:00
PORTO - Už po jednadvacáté si fotbalisté Porta zahrají Ligu mistrů. Díky úternímu jasnému vítězství 3:0 na hřišti AS Řím vyrovnali v počtu účastí v základní části prestižní soutěže rekordní bilanci Realu Madrid a Barcelony.

Fotbalisté FC Porto slaví postup do základní fáze Ligy mistrů, uprostřed brankář Casillas foto: Reprofoto

„Porto do Ligy mistrů patří. Byl to náš cíl se tam dostat a jsme rádi, že se to povedlo,“ uvedl obránce Miguel Layún, který v 73. minutě zvýšil na 2:0 pro hosty. Římané, kteří v prvním zápase v Portu vybojovali slibnou remízu 1:1, v odvetě hráli od začátku druhého poločasu bez vyloučených Daniela De Rossiho a Emersona a v oslabení dvakrát inkasovali.

Čistým kontem přispěl k postupovému vítězství brankář Iker Casillas, kterého čeká už osmnáctá sezona v Lize mistrů. Šestnáct ročníků v soutěži odchytal v brance Realu Madrid, ale nezevšedněla mu. „Mám za sebou spoustu let v Lize mistrů a dostat se do ní je hodně důležité. Je to hlavní evropská soutěž a my v ní máme velké ambice,“ řekl Casillas, jehož tým loni nepostoupil ze skupiny.

Pětatřicetiletý gólman se blíží k rekordu někdejšího záložníka Manchesteru United Ryana Giggse, který v Lize mistrů odehrál 19 sezon. Se starty ve 156 zápasech je Casillas první a jen tak ho někdo nedostihne.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...