Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Ferguson: Nechte Ronalda na pokoji

Sport

  17:48
Kouč čerstvých vítězů Ligy mistrů z Manchesteru United Alex Ferguson se pustil do kritiky zástupců Realu Madrid, kteří prý nenechají na pokoji největší klenot anglického šampiona Cristiana Ronalda. Portugalského fotbalistu chce španělský velkoklub přetáhnout, přestože se mladý kanonýr nechal slyšet, že by rád v Manchesteru zůstal.

Ronaldo nemá chvilku klidu. foto: AFP


"Real si asi myslí, že může tyranizovat, koho chce, ale nás nebude," zlobí se Ferguson. "V minulosti jsme jim prodali Ruuda van Nistelrooije a Davida Beckhama, ale jenom proto, že jsme chtěli," uvedl legendární trenér. Prezident Realu Ramón Calderón prohlásil, že Manchester drží Ronalda proti jeho vůli jako otroka.

Španělský deník Marca začátkem týdne přinesl informaci, že by Ronaldo rád do Realu přestoupil. Ferguson obviňuje vedení
Realu z toho, že využívá média k honu na svého svěřence.
"Na chování Realu si zvyknete. Podstatné je ale to, že u nás má ještě čtyřletou smlouvu. Myslíte si, že nemají ostatní evropské kluby zájem o naše hvězdy? Mají, ale neříkají takové nesmysly jako Real," konstatoval Ferguson.


Třiadvacetiletý Cristiano Ronaldo byl letos hlavním strůjcem úspěchů "Rudých ďáblů", přestože ve středu neproměnil penaltu proti Chelsea. V sezoně vstřelil 42 soutěžních gólů a pomohl k vítězství v Premier League i Lize mistrů. Nyní ho čeká mistrovství Evropy, kde bude soupeřem i českých reprezentantů.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.