Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

FIFA bude vyšetřovat KLDR kvůli trestům pro hráče a trenéra

Sport

  12:05
SINGAPUR - Fotbalová federace FIFA se začala zajímat o údajné potrestání hráčů a trenéra reprezentace KLDR po neúspěšném vystoupení na mistrovství světa v Jihoafrické republice. Prezident FIFA Sepp Blatter v Singapuru řekl, že federace poslala dopis fotbalovému svazu KLDR, v kterém žádá vysvětlení.

Portugalsko - KLDR (kouč Koreje a kapitán Hong). foto: Reuters

"Je to něco jako vyšetřování. Aby nám sdělili, jestli je pravda, co zjistila média, že trenér a někteří hráči byli zatraceni nebo trestáni. Prvním krokem je dopis federaci a uvidíme, jaká bude odpověď. Teprve pak s tím můžeme pracovat," řekl Blatter.

Podle rozhlasové stanice Radio Free Asia stáli hráči KLDR šest hodin před předními politiky, sportovci a studenty, kteří se střídali v jejich kritizování. Kouč Kim Čong-hun měl být za trest vyloučen ze strany a poslán pracovat na stavbu. Důvodem byla "zrada důvěry Kim Jong-una", nejmladšího syna a nástupce vůdce Kim Čong-ila.

Portugalsko - KLDR (fanoušci KLDR).

Šéf Asijské fotbalové konfederace Mohamed bin Hammám řekl, že mluvil se čtyřmi hráči KLDR, a ti si na žádný trest nestěžovali. "Nějaká nepotvrzená zpráva mluvila o týrání, ale já nic nemohu potvrdit. Nic jsem neviděl a nic se k mým uším nedoneslo. Snad vše vyjasní vyšetřování FIFA," doufal Bin Hammám.

Fotbalisté KLDR hráli na MS poprvé po 44 letech. V Jihoafrické republice prohráli všechny tři zápasy v základní skupině s Brazílií (1:2), Portugalskem (0:7) i Pobřežím slonoviny (0:3).

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...