Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

FIFA poslala na pomoc organizátorům MS ve fotbale 100 milionů dolarů

Sport

  17:03
JOHANNESBURG - Pořadatelé fotbalového mistrovství světa v Jihoafrické republice obdrželi nedávno od mezinárodní federace FIFA finanční injekci ve výši 100 milionů dolarů (asi dvě miliardy korun). Tato částka bude použita na zlepšení podmínek pro přípravu jednotlivých týmů v dějišti turnaje, který začne přesně za měsíc.

Joseph Blatter foto: Reuters

Média se nedávno pozastavovala nad úrovní některých tréninkových hřišť pro 32 účastníků turnaje, včetně areálu v Rustenburgu, který bude využívat anglická reprezentace. Generální sekretář FIFA Jerome Valcke dnes uvedl, že stomilionový příspěvek, který schválil výkonný výbor v březnu, se federaci snadno vrátí.

Měsíční šampionát má vynést 3,2 miliardy dolarů. "Věděli jsme, že budeme muset přihodit nějaké peníze na vylepšení tréninkových kempů, kde nebyla některá mužstva spokojena s úrovní služeb a trávníků," řekl Valcke agentuře Reuters. "Aby to bylo hotové včas, bude to FIFA něco stát," dodal.

Šéf organizačního výboru Danny Jordaan uvedl, že příspěvek od FIFA neznamená, že by pořadatelé byli ve finanční nouzi. "Peněz na zorganizování akce máme dost. Neklekáme si na kolena, abychom žadonili o nějaké peníze," prohlásil. "Máme dohodu s FIFA, že když se objeví výdaje navíc, sedneme si a domluvíme se, kdo to zaplatí. V tomhle případě souhlasila FIFA, že to bude investovat z peněz, které vydělá na vstupném," řekl Jordaan.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...