Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Sport

Slavia prý o odložení zápasu se Zlínem žádala. Liga to odmítá, Tvrdík zuří

Jaroslav Tvrdík na tréninku fotbalistek Slavie foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Pět utkání 17. kola už Ligová fotbalová asociace (LFA) odložila, zápas fotbalistů Slavie ve Zlíně však stále v plánu je. Pražský klub podle šéfa Jaroslava Tvrdíka žádal o jeho odsun, ale neuspěl. Vedení soutěže však odmítá, že by jakoukoliv oficiální žádost obdrželo. V prohlášení navíc uklidňuje tím, že do výkopu zbývá ještě den a celou situaci monitoruje.
  17:11aktualizováno  19:18

„Žádnou oficiální žádost ze strany Slavie jsme neobdrželi,“ tvrdí zástupci ligy.

Něco jiného nicméně napsal Tvrdík v příspěvku, který během odpoledne zveřejnil.

„Slavia požádala LFA z důvodu nebezpečné cesty pro autobus a vozidla klubu a našich fans, z důvodu obavy o zdraví hráčů i regulérnost soutěže o odložení zápasu ve Zlíně. Naše žádost byla zamítnuta. Takže v 16:00 vyrážíme,“ uvedl na sociální síti X.

„LFA v posledních dnech kvůli počasí detailně a pečlivě sleduje dění na všech stadionech a Zlín není výjimkou. Současný stav hrací plochy je na Letné vyhovující k odehrání zápasu se Slavií a dle předpovědi počasí by se na tom nic měnit nemělo ani v neděli. Do startu utkání navíc zůstává více než den,“ uklidňuje asociace.

Tvrdík reagoval bleskově. Slavia prý sice nepodala oficiální žádost, ale k odmítnutí ze strany LFA došlo.

„Jeden telefonát předsedy představenstva, tři telefonáty prvního místopředsedy (CEO klubu) a rozsáhla sms korespondence, ze které je jednoznačné, že LFA žádosti Slavie v žádném případě nevyhoví,“ zlobí se Tvrdík.

„Schovávat se za to, že nepřišla v sobotu odpoledne oficiální (žádost) na brandovaném papíru, je absolutní vrchol dnešního dne. Vedení LFA potřebuje změnu a v únoru ji předložíme!“ doplnil první muž Slavie.

Své rozhořčení ještě zakončil fotkou z autobusu, který prý kvůli sněhu stojí v koloně, takže se cesta pravděpodobně protáhne. „Počítáme s příjezdem kolem třetí ráno,“ doplnil následně.

Ředitel slávistické komunikace Jakub Splavec poté potvrdil, že Slavia v reakci na prohlášení LFA poslala i oficiální žádost o odložení utkání, jelikož se situace ve Zlíně nelepší. O osudu zápasu se zřejmě rozhodne až během neděle.

V sobotu se z pěti duelů hrálo pouze v Olomouci. V neděli jsou na plánu ještě utkání Sparty v Pardubicích a právě Slavie se Zlínem. Mělo se hrát i v Ostravě, ale střetnutí Baníku s Plzní LFA také odložila.

Autor: