Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Teplice - Olomouc 2:0, domácí bodovali i potřetí. Hosté na jaře ještě nedali gól

Olomoucký brankář Tadeáš Stoppen inkasuje gól v ligové dohrávce v Teplicích. foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Potřetí za sebou bodovali. Tepličtí fotbalisté doma v dohrávce 18. kola Fortuna ligy porazili Sigmu Olomouc 2:0. Poměrně brzy otevřel skóre Bílek, druhý gól přidal v závěru útočník Jásir. Hosté museli poslední dvacetiminutovku přečkat v deseti kvůli Benešově vyloučení. Na jaře navíc ještě neskórovali.
  17:23aktualizováno  19:36

Co se posledních soutěžních utkání týče, Sigma už pětkrát za sebou nedokázala zvítězit.

„Opět jsme neskórovali, i když jsme si na rozdíl od předchozích dvou kol vypracovali šance. Je to ale velký problém, zvlášť pokud jsme vyhlásili ambici hrát o první šestku tabulky,“ řekl kouč Václav Jílek.

Naopak Tepličtí pokračují ve velmi dobré formě. Na jaře získali už sedmý bod a v tabulce odskočili desátým Bohemians.

ONLINE

utkání jsme sledovali minutu po minutě

„Se startem do jara musíme být všichni spokojení. Jsme efektivní, proměňujeme šance a všichni hráči mají výborný přístup, pracovitost a agresivitu v utkání,“ těšilo teplického trenéra Zdenka Frťalu na tiskové konferenci.

Původní prosincový termín zápasu nevyšel kvůli nezpůsobilému terénu. A tak se oba soupeři setkali až po polovině února.

A musely se obejít bez zraněných brankářských jedniček. Domácího Grigara nahradila zimní posila ze Slovenska Ludha, jenž nastoupil v české lize poprvé od začátku. Jinak trenér Frťala vsadil na stejných deset hráčů v poli jako v předchozích dvou jarních utkáních. Na druhé straně se místo Macíka objevil mezi třemi tyčemi Stoppen.

Tepličtí v minulém kole v Pardubicích (1:1) inkasovali po 23 sekundách nejrychlejší gól ligové sezony, tentokrát mohli jít sami brzy do vedení. Ve třetí minutě si Kričfaluši všiml horšího postavení Stoppena a lobem z 25 metrů trefil břevno.

Domácí v úvodu dobře kombinovali, vytvářeli si nebezpečné situace a nakonec se dočkali i branky. Gningova sražená střela se dostala k osamocenému Bílkovi a ten s výrazným přispěním teče bránícího Nováka překonal Stoppena.

„Určitě by to šlo i bez teče na bránu, ale možná by to chytil gólman, protože se rychle přesouval. Každý gól je skvělý, ať je to v lize nebo dorostu, ale nejdůležitější jsou vždycky tři body,“ uvedl šestadvacetiletý krajní obránce nebo záložník, jenž poprvé skóroval při svém 15. ligovém startu.

Šestadvacetiletý krajní obránce nebo záložník poprvé skóroval při svém 15. ligovém startu.

Majitel 28 reprezentačních startů Novák vzápětí mohl nešťastný moment odčinit, jeho prudkou křižnou střelu ale Ludha skvěle vykopl. Hanáci po inkasované brance přece jen ožili a postupně převzali aktivitu. V 32. minutě Bílek podcenil bránění Singhateha a ten ve vyložené šanci vysoko přestřelil.

Teplice slaví gól, ve výskoku Albert Labík.

Olomoucký kouč Jílek o přestávce změnil rozestavení na tříobráncový systém a jeho svěřenci vstoupili do druhé půle lépe, přesto jako první znovu zahrozili domácí. V 53. minutě našel Trubač prudkým centrem na malém vápně Beránka, jenž v pádu nedokázal usměrnit míč do odkryté brány. Na druhé straně vytáhl Ludha další výborný zákrok po Ventúrově pohotové ráně.

Sigma se v ofenzivě trápila a ani dnes neukončila čekání na premiérovou jarní trefu. V 70. minutě navíc Jukl před pokutovým územím obral o míč váhajícího Beneše, který ho v pádu strhl k zemi. Olomoucký stoper byl posledním hráčem, a tak mu sudí Radina ukázal červenou kartu. Z následného přímého kopu trefil Bílek tyč.

Od vyloučení domácí dominovali a v závěru přidali pojistku. Jásir zakončil rychlý brejk technickým obstřelem na zadní tyč a připsal si třetí zásah v ligové sezoně.

„První půli to nefungovalo, takže jsme udělali změny a byli jsme lepší. Bohužel se nám ale nepodařilo skórovat a následně definitivně rozhodlo vyloučení,“ litoval Jílek.

„Před zápasem jsem klukům řekl, že nás vždy musí definovat jen to nejbližší utkání a je jedno, co jsme odehráli předtím. Pohled na tabulku je teď ale znovu příjemnější,“ podotkl Frťala, jenž v závěru poslal do hry i záložníka Hronka, který nastoupil k 200. ligovému duelu.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...