Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Sport

Teplice - Jablonec 0:0, vítězná série domácích skončila. Hosté podruhé bez gólu

Teplický útočník Abdallah Gning hlavičkuje mezi Haidersonem Hurtadem (vlevo) a Janem Chramostou z Jablonce. foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Dvě výhry a dost. Tepličtí fotbalisté ve třetím kole Fortuna ligy doma remizovali s Jabloncem 0:0 a poprvé v letošním ročníku neberou všechny tři body. Hosté v druhém poločase sice vstřelili gól, ten však neplatil kvůli ofsajdu. Jablonečtí tak podruhé v řadě neskórovali.
  14:57aktualizováno  18:07

Zato domácí nenavázali na vítězství nad pohárovými zástupci Plzní (1:0) a Bohemians 1905 (2:1), ligovou domácí neporazitelnost přesto prodloužili na šest utkání.

ONLINE

utkání jsme sledovali minutu po minutě

„Po zápase jsem klukům navzdory první bodové ztrátě poděkoval, protože v předchozích utkáních jsme nastavili laťku vysoko. Sedm bodů ze tří zápasů je výborný začátek, ale bereme to s pokorou,“ uvedl na tiskové konferenci teplický kouč Zdenko Frťala, jenž v minulosti vedl i Jablonec.

Po třech kolech zůstává stoprocentní už jen mistrovská Sparta, k níž se může přidat po podvečerním duelu se Zlínem ještě rival Slavia.

Ve vyrovnané první půli měly oba celky po jedné větší šanci.

V 11. minutě teplický Radosta postrčil míč do brejku Gningovi, jehož křižnou střelu zneškodnil brankář Hanuš.

Jablonec se dostal do zakončení až v 26. minutě, gólman Grigar ale Chramostův pokus zpoza vápna lapil do rukavic. Více než pět tisíc diváků aplaudovalo krátce před pauzou i Chaloupkovi, jenž v poslední chvíli čistě zastavil efektním skluzem unikajícího Pleštila, který v jarní části minulé sezony na Stínadlech hostoval.

Jablonec ke konci úvodního dějství převzal otěže zápasu a ve zlepšeném výkonu pokračoval i po pauze. V 48. minutě se Pleštil prohnal po pravé straně kolem Hory a zpětnou přihrávkou našel ve vyložené příležitosti Kratochvíla, ten ale vysoko přestřelil.

O pár sekund později musel Grigar včasným výběhem zlikvidovat Chramostův únik z levé strany.

„Bohužel v ofenzivě máme stále rezervy. Měli jsme spoustu šancí a nedotáhli jsme i řadu brejků. Útočná fáze nás stále trápí, ačkoliv třeba křídelní hráči podali oproti minulým zápasům zlepšený výkon,“ mrzelo trenéra Látala, jehož tým vstřelil v úvodních třech kolech jedinou branku.

Jablonecký Miloš Kratochvíl (vpravo) zasahuje před Danielem Trubačem z Teplic.

Střed pole se ve druhém poločase roztrhal a oba týmy si do otevřených obran vytvářely spoustu nebezpečných situací, chyběla jim ale lepší finální fáze.

Až v 63. minutě po standardní situaci dostal míč do brány Kratochvíl, radost mu však překazil odmávaný ofsajd. Na druhé straně měl velkou šanci aktivní Gning, který po Jásirově sklepnutí prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Čtvrthodinu před koncem podtrhli trápení v koncovce jablonečtí Chramosta s Aléguém, kteří krátce po sobě z ideálních pozic vysoko přestřelili. Vzájemný duel obou mužstev tak po 13 ligových zápasech skončil remízou.

Jablonec hrál bez branek i v minulém kole v Pardubicích. „Z výsledku jsme zklamaní, dnes jsme měli na tři body. Remíza je pro nás málo, i když jsme začínali třikrát venku,“ podotkl Látal.

Severočeši se po třech utkáních venku představí za týden proti Spartě poprvé v sezoně nejvyšší soutěže na domácí půdě, kde dosud nemohli nastoupit kvůli rekonstrukci hrací plochy.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!