Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ml. Boleslav - Karviná 2:2, domácí stáhli dvoubrankové manko a nedali penaltu

Mladoboleslavský útočník Júsuf Hilál lituje neproměněné penalty v zápase s Karvinou. foto: ČTK

Mladoboleslavští fotbalisté v dohrávce 17. kola Fortuna ligy nakonec remizovali s Karvinou 2:2, přestože po čtvrthodině prohrávali už o dva góly. Zanedlouho ale snížil Ladra a po změně stran vyrovnal Júsuf, jenž v závěru prvního poločasu zahodil pokutový kop.
  17:26aktualizováno  19:25

Oba týmy v nejvyšší soutěži bodovaly po sérii tří porážek. Mladá Boleslav je v neúplné tabulce sedmá, Karviné patří 13. místo, ale má k dobru odložený zápas s Pardubicemi. Utkání se v původním termínu zkraje prosince nehrálo kvůli sněžení a nezpůsobilému terénu.

ONLINE

utkání jsme sledovali minutu po minutě

Karviná v předchozích třech ligových duelech v Mladé Boleslavi prohrála bez vstřelené branky, tentokrát ale na gól nečekala dlouho. Už v sedmé minutě domácí stoper Suchý ztratil stabilitu, míč mu sebral Doležal a před bránou našel Memiče. Bosenský křídelník si připsal druhou trefu v ligovém ročníku.

Ofenzivní hráči Slezanů si navíc spolupráci zopakovali o šest minut později, kdy Memič nacentroval na Doležala, jenž se přes obránce prosadil poprvé v ligové sezoně i v dresu Karviné.

Nevydařený úvod domácími otřásl, přesto stejně jako soupeř hned z první střely na branku skórovali. V 25. minutě Ladra napřáhl ze zhruba 25 metrů a výstavní ranou stylově ukončil více než sedmiměsíční čekání na gól v nejvyšší soutěži.

Středočeši postupně převzali kontrolu zápasu a ještě do přestávky mohli srovnat. Traoré zahrál ve vápně rukou a sudí Szikszay po konzultaci s videorozhodčím nařídil penaltu. Míč si vzal Hilál, jeho střelu k pravé tyči ale brankář Holec vystihl a udržel Karviné poločasové vedení.

Mladoboleslavští i druhý poločas začali velkým náporem. Ve 48. minutě selhal ve vyložené šanci znovu Hilál, který na Holce nevyzrál ani hlavou. Bahrajnský útočník se dočkal v 64. minutě a po Kušejově centru razantní hlavičkou už nedal slovenskému brankáři šanci. V ligové sezoně si připsal čtvrtý gól.

Domácí měli i ve zbytku druhé půle tlak, ale pevnou obranu soupeře už nepřekonali. Boleslavský tým v nejvyšší soutěži neprohrál s Karvinou podesáté za sebou.

Autoři: ,