Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Preciado dostal stopku na čtyři zápasy. Trest umocnila recidiva v krátkém čase

Sparťanský bek Angelo Preciado během utkání s Opavou. foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Sotva se vrátil po třízápasovém trestu, už má sparťanský pravý bek Angelo Preciado další. Za úmyslný úder loktem do mladoboleslavského Bensona Sakaly z víkendového kola Fortuna ligy mu Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace vyměřila stopku na čtyři zápasy. Ekvádorský reprezentant tedy nestihne závěrečná tři dějství v základní části plus jedno nadstavbové.
  16:47

„Jednalo o druhé podobné provinění ve velmi krátké době a při vyhodnocování byl do délky trestu zakomponován faktor bezprostřední recidivy,“ uvedl po zasedání v sídle asociace předseda komise Richard Baček.

Preciadův první prohřešek se odehrál v pražském derby na začátku března. Ke konci utkání se Slavií na zemi kopl nohou do stojícího obránce Jana Bořila, který ho předtím fauloval.

Oplácení předvedl i v tomto případě, byť ne s takovou intenzitou a současně to nebyl bezprostřední útok na zdraví soupeře. Po Sakalovi se při otáčení úmyslně ohnal loktem a trefil ho do stehna.

„S přihlédnutím k opakovanému prohřešku komise přistoupila k trestu v podobě zastavení závodní činnosti na dobu čtyř zápasů,“ dodal Baček.

Angelo Preciado inkasuje červenou kartu.

Preciado tak nepřijde o derby se Slavií, které se odehraje 11. nebo 12. května ve druhém kole skupiny o titul. Záležet bude i na termínu finále domácího poháru, jenž zatím není stanoven. V něm se Sparta utká s vítězem semifinále mezi Plzní a Zlínem, které je na programu 24. dubna.

V obou případech, kdy Preciado viděl červenou, utkání na Letné skončilo remízou. Sparťané po duelu s Mladou Boleslaví (1:1) klesli na druhou příčku o bod za vedoucí Slavii.

Od Sparty pardon čekat nemůže. „To, co udělal, je nepřijatelné. Vrátil se po trestu a udělal další takovou chybu, kterou oslabil tým... Určitě to budeme interně řešit,“ prohlásil trenér Brian Priske.

Český mistr ale za pravým bekem dál stojí a chce s ním pracovat.

Souhlasíte s výší trestu pro sparťanského obránce?

celkem hlasů: 1095

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00čtvrtek 18. dubna 2024. Anketa je uzavřena.

Ano563
Ne417
Je mi to jedno115

Než loni v září přestoupil do Sparty, odehrál 184 soutěžních zápasů, v nichž rovnou červenou kartu viděl dvakrát a rovněž dvakrát po dvou žlutých. V rudém dresu za jedenadvacet utkání dostal už dvě.

Letenští inkasovali v lize už devátou červenou kartu, celkem jich v sezoně nasbírali jedenáct. Při nejbližším utkání na hřišti Bohemians si sparťané budou muset poradit i bez trenéra Briana Priskeho, jemuž disciplinární komise potvrdila trest na jeden zápas za čtyři žluté karty.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!